/ Одборници СО Улцињ на једном од ранијих засједања, фото: M.K.
23/05/2021 u 06:30 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

На колегијуму предсједника договорена сједница СО Улцињ: Скупштинска истрага о кредиту KfW банке

Проjекат реконструкциjе водоводне и канализационе мреже у општини Улцињ, за шта су приjе више од пет година одобрена средства њемачке KfW банке од 20 милиона еура, још није почео да се реализује а прва рата у износу од 900.000 еура стигла је на наплату 30. априла

До краjа мjесеца биће одржана jош jедна сjедница Скупштине општине Улцињ, договорено jе на сjедници Колегиjума код предсjедника локалног парламента Хаџи Сулеjманиjа. Између осталог, на сjедници је планирано да се, поред осталог, разматра и усвоjи предлог за отварање скупштинске истраге и образовање анкетног одбора о случаjу кредитног задужења код њемачке КфW банке. Ту тачку дневног реда иницирао је одборник и предсједник улцињскох одбора Социјдемиократске партије (СДП) Насер Ресулбеговић.

Подсјетимо, Ресулбеговић је недавно казао да би анкетни одбор требао да утврди чињенице о овом случаjу, о кашњењу у нjеговоj реализациjи и штети коjа jе проузрокована Општини Улцинj, чињењем или нечињењем. Према његовим ријечима подршку овом предлогу одмах су дали одборници Грађанског покрета УРА.

- Свим клубовима одборника предлог је упућен и очекуjемо њихову подршку, jер jе ово питање од огромног значаjа за Општину Улцињ и све његове грађане, казао је одборник СДП-а.

У међувремену, подршку овом предлогу пружиле су све одборничке групе у локланом парламенту.

Проjекат реконструкциjе водоводне и канализационе мреже у општини Улцињ, за шта су приjе више од пет година одобрена средства њемачке KfW банке од 20 милиона еура, још није почео да се реализује а прва рата у износу од 900.000 еура стигла је на наплату 30. априла. Проjекат обухвата рехабилитациjу и изградњу 65,3 км водоводне мреже. У првоj фази планирана је рехабилитациjа изворишта и пумпних станица, реконструкциjа постоjећег резервоара капацитета 1.600 м3 у Биjелоj Гори, те изградња два нова резервоара капацитета 6.000 м3 и 300 м3 у Браjши и Ђеранама. Планиране мjере обухватаjу и реконструкциjу канализационе мреже у ужем градском jезгру у дужини од 1,6 км и рехабилитациjу подморског испуста Ђеране у дужини од 1,1 км.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 01:51