Планина изнад Бара / - фото: Приватна архива
14/04/2022 u 11:06 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На литици изнад Спила у Старом Бару коза преживјела седам дана

Власник стада коза из Старог Бара нас је обавјестио да је коза данима на стрмом терену изнад провалије. Два ватрогасца су дошли изнад литице кажу поводом овог необичног случаја у Служби заштите Бар

На литици изнад Спила у Старом Бару, једна коза преживјела је седам дана. У Служби заштите и спашавања Бар, која је и извукла козу са оваквог терена, кажу да је потпуна мистерија како се спустила низ стрме стијене и остала неповријеђена до сигурног терена.

- Власник стада коза из Старог Бара нас је обавјестио да је коза данима на стрмом терену изнад провалије. Два ватрогасца су дошли изнад литице. Један од њих се спустио уз помоћ канапа на неких 30 метра. Срећа је да се коза није уплашила, јер би сваки корак могао бити кобан за њу, с обзиром да је била изнад велике провалије. На литици гдје није било много простора за маневар ватрогасац је везао  козу.  Његов колега и власник стада, који су остали изнад литице, лагано су извукли козу - кажу поводом овог необичног случаја у Служби заштите Бар.

Власник стада је звао ватрогасце кад је схватио да је коза „заробљенаˮ изнад амбиса, те да сама не може изаћи.

Иначе, ово није први пут да ватрогасци учествују у оваквим спашавањима, уз улагање великог напора и неопходност посједовања вјештина, јер је један погрешан корак ризичан и за њихове животе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 21:06