Фото: РТВ Цетиње, портал Цетињски лист
23/08/2021 u 15:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На Ловћену и даље борба са ватром: Очекује се помоћ Војске ЦГ

Ватрогасци тренутно воде борбу да ватра не стигне до пјешачке стазе која води ка Националном парку и густој шуми, а још увијек се обуздава пламен на Његушима и Ластви Чевској

Пожар на Његушима који се синоћ распламсао и пријетио да угрози куће, још увијек се држи под контролом, иако ватрогасци и ренџери Националног парка Ловћен гасе без помоћи из ваздуха, јавља РТВ Цетиње преноси портал Цетињски лист.

-Ваздухоплови Војске Црне Горе очекују се у поподневним часовима, јер је једино тако могуће обуздати пожар који је на неприступачном терену- казао је за РТВ Цетиње начелник Службе заштите и спашавања Милош Ћећановић.

-Ватрогасци тренутно воде борбу да ватра не стигне до пјешачке стазе која води ка Националном парку и густој шуми, а још увијек се обуздава пламен на Његушима и Ластви Чевској - истиче начелник Ћећановић.

-Надам се да ћемо успјети да одржимо ситуацију под контролом до поподневних часова, када очекујемо ваздухоплове Војске Црне Горе, јер пожар креће према густој смреки и боровој шуми. Боримо се и са вјетром, који нам увијек ствара највише проблема. Синоћ смо са великим напором одбранили куће на Нјегушима, што је посебан успјех, јер је вјетар изненада промијенио правац, па смо морали брзо да реагујемо.Када је ријеч о пожару у Ластви Чевској, и тамо је распоређена наша екипа која настоји да се пожар не приближи кућама - казао је Ћећановић.

Према најавама метеоролога освјежење са кишом и нижим температура очекује се тек од сриједе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 04:24