Пластична гајба као саобраћајни знак / -Б.Је.
24/07/2021 u 07:20 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На пљеваљским улицама, умјесто поклопаца, на шахтама гајбе и грање

Свакодневно региструјемо такве појаве и достављамо их надлежном секретаријату које даје налог за отклањање насталог проблема, тврди начелник Комуналне полиције Бојан Бајчетић

У Пљевљима су све већи призори да су на јавним површинама и улицама налазе шахте на којима нема поклопаца, те да на појединим мјестима разна приручна средства означавају оштећења на коловозу и упозоравају на опрез. Ситуација је посебно критична у Улици Марка Миљановог гдје су пластичним гајбама означава оштећење на коловозу, а на тротоарским површинама шахте стоје отворене. У Дрварској улици дрвени колчеви упозоравају да на сливницима не постоје решетке и одговарајући поклопци. Слична ситуација је и у Скерлићевој улици, у центру града, гдје је граном стабла означено оштећење на коловозу. Тротоари и колвози су оштећени и извођењем радова због честих кварова на канализационој и водоводној мрежи, али саобраћајног знака упозорења нема.

- Свакодневно региструјемо такве појаве и достављамо их надлежном секретаријату које даје налог за отклањање насталог проблема. Комунална полиција тај дио посла ради свакодневно, а сасвим је сигурно да постоје и неки детаљи које можда нијесмо уочили - каже начелник Комуналне полиције Бојан Бајчетић уз напомену да је често проблем и код извођача одређених послова који на вријеме не завршавају радове на терену.

- И о томе уредно извјештавамо надлежни секретаријат, као и када су у питању оштећења саобраћајних и других знакова али је потребно одређено вријеме да се ти недостаци отклоне - каже Бајчетић.

Саобраћајни знакови који упозоравају на оштећења као да не постоје

-Само се у Пљевљима дешава да тамо гдје је оштећење асфалтне површине стоји грана од стабла као знак упозорења. Негдје је колац, а негдје пластична гајба. Просто није познато да ли у нашим локалним службама постоје саобраћајни знакови који се могу ставити да би упозорили учеснике у саобрћају на оштећење на коловозу - пита се извршни директор НВО "Брезница" Милорад Митровић.

Појашњава да постоје и други начини да се означи неки недостатак, док се он не уклони.

-Додатни је проблем и што се дуго чека на постављање поклопаца на шахтама или асфалтирању неких оштећења на коловозу и тротоарским површинама - каже Митровић.

Из опозиционих партија поручују да је неопходно више радити на унапређењу рада локалних служби, јер се на тај начин олакшава живот грађана, који кроз плаћање пореза финасирају рад локалних служби.

-Неопходно је да у локалној управи схвате да су све локалне службе организоване како би биле на корист грађанима, а не да буду мјесто за ухљебљење политички подобних функционера Демократске партије социјалиста. Грађани траже ефикасно дјеловање локалних служби јер се само тако може завести ред, тврде пљеваљске Демократе.

И из одбора Нове српске демократије су мишљења да је неопходно боље и ефикасније дјеловање локалних служби.

-Представници локалне управе морају показати више одговорности и више труда у послу како би било више реда на пљеваљским улицама. Овако све личи да у локалној управи влада неред -сматра Милан Лекић, предсјендик пљеваљског одбора Нове.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 10:51