Омер Вукић / - фото: Драган Стојановић
14/10/2021 u 08:39 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На подручју Барске општине нула од накнаде за легализацију

Према ријечима Вукића био је један покушај да се у парламенту донесе једна одлука, али се од ње одустало и ми и даље због тога имамо нула од прихода, док је раније поднијето 8.000 захтјева за легализацију

Одборник локалног парламента у Бару, Омер Вукић (СДП), истиче да на подручју општине постоји одређени број нелегалних објеката, а да још увијек није донијета одлука за урбану санацију.

- Ја ћу завршити мој одборнички мандат у овој скупштини, а нула од накнаде за урбану санацију се неће промјенити. На жалост, био је један покушај да се у парламенту донесе једна одлука, али се од ње одустало и ми и даље због тога имамо нула од прихода, док је раније поднијето 8.000 захтјева за легализацију. Та чињеница ће да нас боде у очи у примицима буџета, а стоји се и ништа се не ради. Он каже да би „требало да се усагласимо и да се усвоји одлука”, не би ли са ове позиције убирали дио средстава и улагали их тамо гдје је потребно.

Према ријечима предсједника Општине Душана Раичевића, одлука о висини накнаде за урбану санацију је усвојена од стране Владе.

- Нисам сигуран да ли је то било крајем јула или почетком августа, али у сваком случају Влада је за потребе Општине Бар, сходно Закону који јој је то омогућио, донијела одлуку о висини накнаде за урбану санацију. Сви предмети који су у обради у наредних пар мјесеци ће бити у могућности да могу да измире ту накнаду за урбану санацију или легализацију. До сада нисмо били у могућности да можемо било шта од предатих захтјева да даље процесуирамо док није постојала та одлука. Сада радимо на реализацији свих оних захтјева који су комплетирани у складу са законом, и надам се да ћемо већ наредних дана бити у прилици да наплатимо прва средства по основу накнаде за урбану санацију. Ми смо предложили то локалном парламенту, а с обзиром да то није подржано Влада је искористила ту могућност која је законом дефинисана и донијела ту одлуку за потребе општине Бар - каже Раичевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:51