Омер Вукић / - фото: Драган Стојановић
14/10/2021 u 08:39 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

На подручју Барске општине нула од накнаде за легализацију

Према ријечима Вукића био је један покушај да се у парламенту донесе једна одлука, али се од ње одустало и ми и даље због тога имамо нула од прихода, док је раније поднијето 8.000 захтјева за легализацију

Одборник локалног парламента у Бару, Омер Вукић (СДП), истиче да на подручју општине постоји одређени број нелегалних објеката, а да још увијек није донијета одлука за урбану санацију.

- Ја ћу завршити мој одборнички мандат у овој скупштини, а нула од накнаде за урбану санацију се неће промјенити. На жалост, био је један покушај да се у парламенту донесе једна одлука, али се од ње одустало и ми и даље због тога имамо нула од прихода, док је раније поднијето 8.000 захтјева за легализацију. Та чињеница ће да нас боде у очи у примицима буџета, а стоји се и ништа се не ради. Он каже да би „требало да се усагласимо и да се усвоји одлука”, не би ли са ове позиције убирали дио средстава и улагали их тамо гдје је потребно.

Према ријечима предсједника Општине Душана Раичевића, одлука о висини накнаде за урбану санацију је усвојена од стране Владе.

- Нисам сигуран да ли је то било крајем јула или почетком августа, али у сваком случају Влада је за потребе Општине Бар, сходно Закону који јој је то омогућио, донијела одлуку о висини накнаде за урбану санацију. Сви предмети који су у обради у наредних пар мјесеци ће бити у могућности да могу да измире ту накнаду за урбану санацију или легализацију. До сада нисмо били у могућности да можемо било шта од предатих захтјева да даље процесуирамо док није постојала та одлука. Сада радимо на реализацији свих оних захтјева који су комплетирани у складу са законом, и надам се да ћемо већ наредних дана бити у прилици да наплатимо прва средства по основу накнаде за урбану санацију. Ми смо предложили то локалном парламенту, а с обзиром да то није подржано Влада је искористила ту могућност која је законом дефинисана и донијела ту одлуку за потребе општине Бар - каже Раичевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

24. oktobar 2021 14:50