/ - Фото: Општина Тиват
20/10/2021 u 14:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Најавили вишемилионска улагања у тиватску обалу

Општина Тиват је до сада у пројекат изградње шеталишта Белани улиожила око 390.000€, а у овој фази преостала су улагања од 100.000 еура

Предсједник општине Тиват Жељко Комненовић и директор Јавног предузећа за управљање морским добром Младен Микијељ, састали су се данас и разговарали о пројектима који би требало да буду реализовани у зони морског добра на територији општине Тиват. Након састанка у Кабинету предсједника општине, они су обишли градилиште будућег шеталишта на плажи Белани. 

Општина Тиват је до сада у пројекат изградње шеталишта Белани улиожила око 390.000€, а у овој фази преостала су улагања од 100.000 еура. Пројекат је требало да буде окончан у марту прошле године, али по ријечима Комненовића „извођач није могао одговорити захтјевима пројекта, па се цесијом дошло до новог извођача радова. Пројекат у овој фази предвиђа  изградњу  обалног  шеталишта, а у каснијим фазама угоститељски објекат и дио трибина за будући базен на понтонима.“ 

Комненовић је нагласио да изградња овог шеталишта сада подразумијева потпуно другачију технологија радова у мору, од чега је 80% радова завршено. „До краја јануара биће завршено и преосталих 20% ове фазе изградње“, рекао је предсједник општине  и напоменуо да је укупна вриједност прве фазе 500.000€, цјелокупног пројекта око 2 милиона еура, а да се реализација ИИ и ИИИ фазе очекује наредне године. 

-Бивша руководства и Морског добра и Општине Тиват више су се бавила скицама и идејним рјешењима. За разлику од њих ми смо спремни да радимо на терену како бисмо реализовали капиталне пројекте обалног уређења-рекао је Младен Микијељ и за наредну годину најавио улагања у вриједности од 4-5 милиона еура, што би требало да буде резултат сарадње и будућих разговора на релацији Морско добро, Општина Тиват и државна Управа за јавне радове. 

Коментаришући медијске натписе како се одустало о пројекта уређења обале на потезу од Доње Ластве до Лепетана, Микијељ је нагласио како „није дошло до самовољног избацивања пројекта из Плана коришћење средстава, већ се нису стекли услови да се пројекат реализује, имајући у виду потребу рјешавања питања одвођења канализације за Лепетане.“

По ријечима Микијеља канализациони одводи би морали бити дио пројекта шеталишта. Укупна вриједност овог шеталишта износиће 2,4 милиона еура.

Предсједник општине Тиват рекао је како су управо данас настављени радови на шеталишту у Крашићима, те како је готов пројекат за наставак радова на овој локацији. Обиласку терена присуствовао је и директор Дирекције за инвестиције Општине Тиват Будимир Цупара. Он је рекао како компанија „Артек“ изводи радове на неспорној дионици шеталишта, што представља четвртину укупног шеталишта. Судски поступак за спорни дио земљишта са „Адриа бау“ се наставља, а до сада је Општина уплатила одређен износ по основу експропријације. Из локалне управе очекују успјешну реализацију и овог пројекта.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:42