/ - са састанка
02/12/2021 u 15:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Најављен наставак реконструкције и изградње трга шеталишта Сутоморе

На састанку са представницима Општине Бар је разговарано о актуленим и будућим пројектима

Најављен наставак реализације велике инвестиције по пројектној документацији II фазе извођења пројекта “Реконструкција и изградња трга шеталишта Сутоморе”

Изградњом ове стазе биће употпуњена туристичка понуда и уљепшан угођај бројних мјештана и туриста, захваљујући успјешној сарадњи ЈП ''Морско добро'', Општине Бар и Управи јавних радова.

- Према плану инвестиционих активности ставићемо акценат на пројекте који су од великог значаја за ову општину - навео је руководилац Службе за уређење и изградњу ЈП "Морско добро" Вукашин Мијатовић, на састанку које је одржан са представницима Општине Бар, Сузаном Црновршанин и Маријом Марковић.

Поред спроведених активности хитних санацијја у обалну инфрастуктуру у зони морског добра, ЈП "Морско добро" ће наставити са реализацијом започетих пројеката у овој години, а то су: "Израда пројектне документације за пјешачку стазе Ратац,-Зукотрлица" у дижини од 2 км, као и расписивање тендера за пројектну документацију "Регулација корита ријеке Жељезнице”.

"Израда пројекта ревитализација шуме Лековића на Жукотрлици” је била једна од тема саговорника у дијелу планираних активности.

- Тема састанка је била и ревитализација шуме на Голом брду, која је уништена пожаром прије двије године. Напомињемо да ће се први пут Јавно предузеће укључити у рјешавање овог проблема. На основу достављених захтјева и приоритета од стране Општине Бар, ЈП "Морско добро" ће у складу са својим могућностима, као и након спровођења свих анализа и законских процедура кренути у реализацију панираних инфрастуктурних пројеката.  Представница Општине Бар Сузана Црновршанин је упознала присутне са сиитуацијом у зони морског добра ,као и проблемима са којима се сусрећу на подручју ове општине, истичући да ће заједничком сарадњом доћи до рјешења, а самим тим и до реализације важних капиталних пројеката у зони морског добра- наводе у саопштењу.

На састанку са представницима Општине Бар је разговарано о актуленим и будућим пројектима. 

У току је расписивање тендера за набавку и поставку мобилијара  (клупе и канте за отпатке) за цијело црногорско приморје, као и тендер за извођење хитних санација, а дио ће између осталог бити намјењен и барској општини.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:24