/ - OGNJEN DROBNJAK
24/06/2022 u 15:28 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nastavlja se borba za liječenje petogodišnjeg Ognjena Drobnjaka iz Bijelog Polja

Potrebno 15 hiljada eura za nastavak liječenja u Turskoj

Nastavlja se liječenje petogodišnjeg Ognjena Drobnjaka iz Bijelog Polja. Kako kaže njegova majka Ravijojla šest ljekara u Turskoj, gdje je Ognjen nedavno boravio rekli su da ima autizam i da dijete mora da se liječi.

-Prilikom snimanja magnetnom rezonancom u Turskoj otkrili su prirasline na disajnim putevima, odnosno na glasnim žicama. Kazali su da je potrebna hitna operacija. Za nastavak liječenja maloga Ognjena potrebno je još sredstava u iznosu 15 hiljada eura

Majka Ognjenova je dodala da su mu u Turskoj morali izvaditi zdrave zube i uzeli matične ćelije koje se trenutno umnožavaju. Mora 10. avgusta primiti svoje ćelije ali prvo se mora obaviti operacija. Ljekari su obećali 80 odsto izlečenja-kazala je Ravijojla.

Inače, Ognjen ima tegobe u vidu agresije, dodaje majka, usmjerene su prema sebi i prema drugima, obično kao vid burne reakcije na frustracije. Ima i poteškoća sa spavanjem, veoma se teško uspavljuje, a u pitanju je dijagnoza "autismus puerilis".Nakon operacije, koja će biti obavljena, Ognjen mora da ide i mjesec dana na fizikalnu školu jer ima kako kaže njegova porodica velike poremećaje u pokretima..

Svi koji žele da pomognu Ognjenu da prebrodi teško stanje bolesti, da ima srećno djetinjstvo, da živi, kao njegovi vršnjaci, porodica moli ljude dobre volje da pomognu. To mogu to da učine uplatom na ime Ravijojla Drobnjak, na žiro-račun Addiko Bank 555-9003573769-13

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

20. maj 2024 19:18