У Бару пуно непријављених гостију / - фото: Д.С.
07/08/2021 u 09:30 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Непријављени туристи освојили барску ривијеру

Иако се у званичној статистици примјећује повећан број пријављених гостију, остају још бројни непријављени туристи који бораве у становима, викендицама, код пријатеља...

Ако је судити по гужвама на плажама барске ривијере, као и оним у саобраћају, може се констатовати да је посљедња смјена гостију највећа ове сезоне. Иако званични подаци о броју гостију говоре да их у Бару тренутно има 20.530, што је око девет пута више него лани у истом периоду, незванична статистика као и сваке године то демантује.

Наиме, иако се у званичној статистици примјећује повећан број пријављених гостију, остају још бројни непријављени туристи који бораве у становима, викендицама, код пријатеља...

Према званичним подацима, у приватном смјештају има, примјера ради, 15.579 гостију, док је незваничан број бар три пута већи. У хотелима је смјештено 4.881, а у одмаралиштима 80 гостију. Страних је 20.128, а домаћих 402.

Добри познаваоци туристичких прилика у граду под Румијом тврде, ипак, да на подручју од Чања до Утјехе има око 50 до 60 хиљада туриста, и да се сваког дана губе огромна средства од боравишне таксе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:04