Чањ плажа / - фото: Д.С.
03/10/2021 u 14:48 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Неуобичајено лијепо вријеме продужило постсезону на барској ривијери

Тренутно је на ривијери евидентирано 3.055 туриста, за око хиљаду мање него прије седам дана, а 2,12 пута више него лани

Лијепо вријеме, неуобичајено за ово доба године, продужило је потсезону на барској ривијери, тако да ових дана на свим плажама од Чања до Утјехе има  купача.

Према подацима Туристичке организације Бар, тренутно је на ривијери евидентирано 3.055 туриста, за око хиљаду мање него прије седам дана,  а 2,12 пута више него лани. У хотелима борави 119 гостију, а у приватном смјештају их је 2.936. Страних туриста је 3.025 или 2,13 пута више него прошле године.

Директорица хотела „Вила Бабовић” у Чању Дубравка Бабовић каже да је година била добра, али да се не може упоредити са нпр. 2019. Према њеним ријечима, предсезона и постсезона нису биле добре, али је зато у јулу и августу посјета  била ван свих очекивања.

image

Дубравка Бабовић

- фото: Д.С.

- Потпуно смо задовољни сезоном.  Нису то неки изванредни резултати али у сваком случају била је добра попуњеност капацитета. Међутим, морам рећи да је у јуну, као и у септембру, посјећеност била мања. Дефинитивно уведене епидемиолошке мјере омеле су и боравак рекреативних спортиста у Чању - каже она, и наглашава да би до следеће сезоне требало уредити улаз и сигнализацију на улазу са магистрале у Чањ.

Марија Милашевић из Сурчина гошћа је на плажи на Жукотрлици. Каже да овдје била  и у августу,  а због лијепог времена одлучила се да поново дође.

- Предивно је, моја породица и ја посебно волимо да дођемо ван сезонског шпица и избјегнемо гужве. Сада заиста уживамо у миру, плаже су чисте, вода топла, услуга добра. Нисмо очекивали да ће и у октобру бити овако лијепо - каже она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:24