Bulevar Vuka Mićunovića / - ŽELJKO ŠAPURUć
09/07/2024 u 15:25 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nikšić: Bahati vozači na dva mjesta uništili tek postavljenu zaštitnu ogradu u Bulevaru Vuka Mićunovića

Tek nedavno postavljena zaštitna žičana ograda u Bulevaru Vuka Mićunovića našla se na udaru nesavjesnih vozača. Ne zna se ko se u po bijela dana, na dva mjesta "zakucao" u zaštitnu ogradu.

Ali što je još gore nije bila dovoljna ni fizička prepreka od projnih „ležećih policajaca“da letači na točkovima, koji jezde nikšićkim ulicama - prikoče. Bulevar Vuka Mićunovića, koji se proteže od trga Sava Kovačevića (skvera) do Rastoka, prepun je „ležećih policajaca“, ali po svemu sudeći ni to nije dovoljno. Dnevne i ponoćne trke na motorima i bijesnim vozilima u gradu Pod Trebjesom postale su atrakcija mladih Nikšićana.

image

Bulevar Vuka Mićunovića

- ŽELJKO ŠAPURUć

Jedan od dugogodišnjih stanara bulevara Vuka Mićunovića kaže da su dnevne i ponoćne trke, posebno ljeti postale svakodnevnica.

- Ne pomaže ništa, ni „ležeći policajci“, ni semafori niti saobraćajni znaci i horizonalna signalizacija. Bukvalno nema dana ili noći kada se ne desi po neka saobraćajna nezgoda. Pravo je čudo da niko nije stradao. Često puta, od ponoći do jutra bulevar Vuka Mićunovića liči na reli stazu, gdje uglavnom mladi vozači pokaziju vozačko umijeće i snagu svojih „bijesnih“ mašina. Ja kao višedecenijski vozač smatram da je što ćešća kontola saobraćajne policije jedina preventiva za ovakve nesavjesne ili bolje reći bahate vozače, kaže on.

Budisav Vlahović, koji sedam decenija živi u zgradi na uglu ulice Narodnih heroja i bulevara Vuka Mićunovića ističe da i danju i noću se prolamaju zvuci od automobila i motora mladih nikšićkih vozača.

- Mi smo po zvuku više tačno naučili koje auto ili motor juri našim bulevarom. Jedan broj motociklista prepravio je auspuh svog ljubimca tako kada „proleti“ pored naše zgrade za sobom ostavlja neopisivo jaku i zasrašujuću buku. Za ovakve vozače ni „ležeći policajci“ nijesu nikakva preprekaa za usporavanje brzine, kaže Vlahović i dodaje da se radi o malom broju bahatih i nesavjesnih vozača, ali dovoljno dosta da izazovu nemir kod stanara bulevara Vuka Mićunovića.

Pješačke zaštitna ograda na bulevaru Vuka Mićinovića, koja je nedavno postavljena,  je investicija koja je koštala Оpštinu Nikšić 50.000 eura.

U prilog ovoj konstataciji je činjenica gotovo svakodnevnih teških saobraćajnih nesreća na crnogorskim putevima sa smrtnim posledicama. U većini slučajeva teške saobraćajne nesreće, koje odnose živote  naših sugrađana, dogodile su se zbog neusklađene brzine ili narodski rečeno zbog prebrze vožnje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. septembar 2024 19:10