/ -Вуковић са ватрогасцима
07/07/2021 u 07:20 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Никшићким ватрогасцима нова одијела, објекат још чекају

Вуковић је најавио градњу новог Ватрогасног дома за потребе локалне Службе заштите и спасавања

Предсједник Скупштине општине (СО) Никшић Немања Вуковић најавио је градњу новог Ватрогасног дома за потребе локалне Службе заштите и спасавања. Вуковић је јуче обишао просторије које никшићки варогасци у насељу Стара Варош користе већ деценијама и увјерио се да немају адекватне услове за рад.

– Предсједник је најавио изградњу новог објекта у складу са свим прописаним стандардима који ће им омогућити савременије, а прије свега безбједније услове за рад. Приликом посјете Вуковић је разговарао са припадницима Службе и захвалио им се на труду и посвећености који улажу у циљу заштите и спасавања наших суграђана, саопштили су из Службе за скупштинске послове.

Служба заштите и спасавања користи објекат некадашњег затвора у насељу Стара Варош. Објекат је изграђен прије једног вијека и за потребе Ватрогасне службе у потпуности неуслован, али га силом прилика користе. Бивша локална управа Никшића прије двије године из градског буџета откупила је у Институту црне металургије једну од хала чије преуређење у Ватрогасни дом је започела. Међутим, ватрогасци су били изричити да некадашња фабричка хала, како год да се преуреди, није условна за потребе Службе, а уз то је и ван уже градске зоне што би успоравало њихове интервенције. Приликом обиласка Службе Вуковић је ватрогасцима уручио 34 одијела за прилаз ватри које је обезбиједила Општина. За 65.176 еура из локалног буџета Општина је раније наручила укупно 57 одијела за прилаз ватри, од којих су 23 ватрогасцима већ испоручена.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 00:58