prijem za pobjednice festivala ”Ritam Evrope” / - ŽELJKO ŠAPURIć
08/10/2024 u 15:51 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nikšić: Kovačević upriličio prijem za pobjednice festivala „Ritam Evrope“

U čast pobjednica muzičkog festivala „Ritam Evrope“ danas je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i potpredsjednik Zoran Tomić sa saradnicama upriličili prijem za organizatore festivala i mlade Nikšićanke koje su ovo značajno međunarodno muzičko takmičenje donijele u grad Pod Trebjesom.

Kovačević je istakao da će naredne godine grad domaćin imati šta da pokaže, posebno ako se uzme u obzir da je Nikšić kandidat za Evropsku prestonicu kulture, tako da je ova titula došla u pravom trenutku

- Svi smo sinoć bili ponosni i srećni i zaista mi je bilo žao što nijesam bio sa predstavnicima Nikšića. Mi ćemo odgovopriti  na sve zadatke koji nas čekaju i to onako kako su naše djevojke sinoć odgovorile na zadatak koje su imale i odnijele jednu veličanstvenu pobjedu, tako da nama ostaje da se na njih ugledamo. Kada Nikšić bude organizovao ovaj značajni događaj bićemo na jednom visokom nivou, dostojnom njihove sinoćne pobjede – rekao je Kovačević.

Tomić je naglasio da je sinoć u Budvi bilo najljepše biti Nikšićanin, rekavši djevojkama veliko hvala i da treba tako da nastave.

- Igor je sjajan šoumen, koji iz godine u godinu do savršenstva dovodi Festival. Kao što je Budva otvoreni grad tako će i Nikšić naredne godine za festival „Ritam Evrope“ to biti. Žao mi je što svi gradovi Crne Gore ne učestvuju na ovom festivalu, zato ih pozivam da to urade naredne godine, kako bi ovaj Festival bio što dinamičniji. Mi smo kao lokalna uprava od početka opredijeljeni da podržavamo našu mladost jer su oni najbolja investicija u budućnost – poručio je Tomić.

image

prijem za pobjednice festivala "Ritam Evrope"

- ŽELJKO ŠAPURIć

Direktor programa Festivala „Ritam Evrope“ Igor Karadarević kazao je da su mlade Nikšićanke bile favoriti od početka takmičenja.

„Što se tiče Festivala „Ritam Evrope“ mi smo presrećni što smo kao domaćina dobili jedan vrloo ozbiljan grad koji ima infrastrukturu da podrži spektakl ovih razmjera i obećavamo gledaocima da ćemo iz Nikšića napraviti sigurno mnogo veći spektakl. Osjećam da će Nikšić imati takav spektakl da će se cijela Crna Gora tresti od emocija i aplauza. Mislim da ćemo imati rekordan broj gradova koji će naredne godine učestvovatio na Festivalu u Nikšiću.Siguran sam da ću kao direktor programa iziskivati od mog tima da moji prijatelji iz Nikšića budu u pozitivnom šoku – rekao je Karadarević.

Izvršni i glavni producent festivala „Ritam Evrope“ za sve zemlje regiona David Makević je rekao da su svi kandidati imali jako dobar kvalitet, predstavljajući se u najboljem svijetlu.

- Veliko hvala predsjedniku Opštine Nikšić na divnoj saradnji i ruci podrške koju nam već godina nesebično pruža. Nikšić ima sve potrebne resurse za organizaciju festivala „Ritam Evrope“. Pozvaćemo sve gradove koji su prijateljski nastrojeni da budu u ritmu Evrope naredne godine. Iskoristićemo sve moguće kapacite grada Nikšića, da to sve bude kako bi ovaj grad bude bio dobar reprezent festivala „Ritam Evrope“  i kako bi odavde poslali  najbolju  moguću sliku. Sve to mislimo uraditi zajedničkim snagama, kako bi dopribijeli što boljem kvaliletu Festivala – rekao je Makević.

Jedna od predstavnica pobjedničke ekipa na festivalu „Ritam Evrope“ Lara Baltić zahvalila se organizatorima, koji  djeci iz Crne Gore pružaju nevjerovatne mogućnosti.

-Želim da se zahvalim svim građanima koji su za nas glasali. Mi smo mnogo ponosne što smo ovaj festival doveli baš u naš grad – istakla je Lara Baltić koja je dodala da su poslednjih mjesec dana imale intezivne pripreme i da je velika energija koju su imale presudila pobjednika festivala „Ritam Evrope“.

Pobjednički tim su mlade i talentovane djevojke: Lara Baltić, LJubica Кostić, Кsenija Lalatović, Vladana Кostić, Jovana Rojević i Staša Кostić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. oktobar 2024 15:52