Otvoren ovogodišnji Bootcamp - Pružanje ključnih vještina i resursa za razvoj StartUp projekata / - FOTO: Ž.S.
14/10/2024 u 18:35 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(FOTO) Nikšić: Otvoren ovogodišnji Bootcamp - Pružanje ključnih vještina i resursa za razvoj StartUp projekata

Danas je u sali nikšićkog IPC “Tehnopolisa”, četvrtu godinu za redom svečano otvoren ovogodišnji Bootcamp u okviru BoostMeUp na kome je odabrano 20 inovativnih StarUp ideja. BoostMeUp je nacionalna platvorma za razvoj domaćih startapova, ali I platforma koji nude za saradnju, umrežavanje I podršku, da svoju ideju dovede do realizacije.

Tokom prethodnih mjesec dana na poziv za predakceleracijski program BoostMeUp se prijavilo 54 tima sa svojim idejama, ali samo je dio njih odabran za učešće na Bootcamp-u, koji predstavlja važan dio programa. Na Bootcampu će se odabrani timovi boriti nastavak svog puta ka uspjehu i ulazak u program predakceleracije. Bootcamp će se biti održan od 14. do 18. oktobra u Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis, a njegov cilj je da učesnicima pruži ključne vještine, znanja i resurse potrebne za dalji razvoj njihovih StartUp projekata.

Rukovodilac projekta Željko Lučić je naglasio da je BoostMeUp nacionalna platforma za razvoj i predselekciju StartUp timova, koji se odvija u više faza.

image

Otvoren ovogodišnji Bootcamp - Pružanje ključnih vještina i resursa za razvoj StartUp projekata

- FOTO: Ž.S.

- Imali smo fazu pred selekcije, zatim fazu  prijava, gdje smo imali 54 sjajna tima koja će ući wood camp i gdje će sa svojim mentorima u narednih pet dana dodatno razvijati svoje ideje. Petog dana je demo dan gdje će se timovi pred stručnim žiijem takmičiti da pređu u cijeli process predekceleracije, koja podrazumijeva finansijsku i  nefinansijsku podršku. Šest timova će imati mogućnost da dobiju po  7.000 eura, da razvijaju svoje ideje. Bitno je istaći da nefinasijska podtrška obuhvata rad sa više od dvadeset mentora. Kroz sedam osnovnih modula, četiri dodatna i specifičnih koliko bude trebalo. Prvo mjesto dobiće 15, drugo 10 i treće 5 hiljada eura. Pored toga napravićemo plan za naše najbolje timova za internacionalizaciju i za skaliranje njihovih ideja” – rekao je Lučić koji  je naglasio da je svih 20 timova iz Crne Gore, što ovu platform čini  nacionalnom. Tako je bilo prošle, tako i ove, a nadam se da će tako biti i iduće godine.

“Poseban kvalitet ovoga programa je i konzorcijum koji ga organizuje, to su Inovaciono-tehničko preduzeće “Tehnopolis”, Naučno-tehnološki park Crne Gore, Univerzitet Crne Gore, AST Hab iz Beograda. Iz privrede imamo podršku od EPCG, One Crna Gora I Eko fond, koji je posebno važan zbog svih eko ideja koje se nalaze u ovom program”, rekao je Lučić.

Prisutnima su se obratili Marija Ražnatović v.d.generalne direktorice Direktorata za inovacije i pametnu specijalizaciju Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, Đorđije Malović, izvršni direktor IPC Tehnopolis, Branko Mitrović, izvršni direktor kompanije One Crna Gora, Tomaš Damjanović, Rukovodilac sektora za korporativne komunikacije EPCGi Draško Boljević, izvršni direktor Fonda za zaštitu životne sredine.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

14. oktobar 2024 18:39