Биће изграђени терен за баскет и нова паркиг мјеста / -Ж.Ш.
27/10/2024 u 08:17 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nikšić: Staroј varoši vraćaјu koš – simbol grada

Nakon višedecenijskih obećanja konačno je počela adaptacija i uređenje kvarta u nikšićkoj Mjesnoj zajednici (MZ) Stara varoš.

Radovi podrazumijevaјu izgradnju novih parking mjesta, zelenih površina, šetačke zone i izgradnju novog basket terena po najsavremenijim standardima.Inače, Mjesna zajednica (MZ) Stara varoš, kako joj i ime govori, najstarije je naselje u opštini Nikšić. Ovaj dio grada pod Trebjesom obuhvata površinu od 1,5 miliona kvadratnih metara, gdje živi 1.600 domaćinstava i oko 4.500 stanovnika.

Predsjednik Savjeta MZ Stara varoš Aleksandar Vujović ističe da će se neuređeni djelovi kvarta po dogovoru sa mještanima pretvoriti u lijepe zelene površina nova parking mjesta koja su odavno bila potrebna.

image

Радови у МЗ Стара варош у току

-Ж-.Ш

– Konačno se ovoj mjesnoj zajednici vraća simbol grada - koš koji je decenijama unazad krasio ovaj dio Nikšića, na kome su pronikla mnoga poznata košarkaška imena iz Stare varoši i našeg grada. Naporom Savjeta MZ i dobrom saradnjom sa lokalnom upravom na čelu sa Markom Kovačevićem, koja je našim zahtjevima izašla u susret, počela je adaptacija ovog dijela Stare varoši. Projekat, čija je vrijednost 120.000 eura, po svemu sudeći biće završen u planiranom roku. Na novom basket terenu, koji će nositi ime preminulog sportiste starovarošanina Sretena – Sreta Radinovića, već planiramo održavanje nekoliko memorijalnih košarkaških turnira. Našim sjećanje na Sretena Radinovića nastavlja se čuveni dobri duh Nikšića i Stare varoši - kaže Vujović za "Dan".

Inače, nekadašnji koš za basket, koji se nalazio kod četvrte željezarine zgrade, uklonjen јe prije desetak godina, a starovarošani ističu da su na njemu, sada već legendarni košarkaši odigrali na stotine utakmica.

– Ni dan-danas ne znamo koji su razlozi bili da se taj legendarni koš ukloni, ali sada će biti urađen novi teren za basket i koš će opet biti u Staroј varoši - naglašavaјu stanovnici Stare varoši.

Naјmlađi pozitivno reaguju јer dobiјaјu novi prostor za igru

- Kvartovi u užem gradskom jezgru bili su prilično zapušteni ali polako sve dovodimo u red. Osim uređenja ovog kvarta u Starј varoši u toku su radovi i u kvartu između Karađorđeve i ulice Narodnih heroja. Adaptacija podrazumijeva uređenje prostora, ali i pratećih sadržaja, naročito za najmlađe sugrađane, koji više nego pozitivno reaguju kada vide da su dobili novi prostor za igru i druženje - ističe Pradrag Višnjić.

Predrag Višnjić iz opštinskog Sekretarijata za investicije i projekte kaže da se krenulo po principu uređenja svih kvartova u užem gradskom jezgru, tako da je došla na red i rekonstrukcija kvarta u Staroj varoši.

– Lokalna uprava јe u ovoj mjesnoj zajednici već ranije izgradili dva igrališta, jedno kod nove zgrade "Božović" u vrijednosti 40.000, i drugo kod stare zgrade "Meander" u vrijednosti 20.000 eura. Savjet MZ Stara varoš ima sjajnu saradnju sa rukovodstvom Opštine Nikšić, koja je imala sluh za potrebe stanovnika ovog dijela grada - kaže Višnjić i dodaje da se malo kasnilo sa početkom rekonstrukcije zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa i potrebne dokumantacije oko pokretanja tendera, ali kada je sve to riješeno izvođač radova je odmah uveden u posao.

Izvođač radova na uređenju kvarta u Staroj varoši je firma "Ađi invest" iz Nikšića. Ugovorena vrijednost radoova iznosi oko 120.000 eura, a planirano je da radovi traju 45 dana od momenta uvođenja izvođača u posao.

 

(VIDEO) Sjednica SО Nikšić: Glavna tačka dnevnog reda Građanska inicijativa za zatvorene terase

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. oktobar 2024 08:18