/ Фото: TIERHILFE MONTENEGRO E.V.
07/08/2021 u 19:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Њемачки туристи спасили повријеђено штене у кањону Таре, па га удомили

Пошто су се туристи вратили са путовања из Грчке, одлучили су да пса поведу за Њемачку са свим важећим папирима

У неприступачном дијелу кањона Таре један пас је имао срећан дан- повријеђеног, напуштеног и гладног пронашли су га њемачки туристи и одлучили да му подаре дом. 

Упустивши се у пустоловину и авантуру, истражујући црногорске предјеле, млади пар се затекао у једној од највећих клисура на свијету, да би у шипражју пронашли свог новог другара који је у недођији био остављен на милост и немилост. 

image
Фото: TIERHILFE MONTENEGRO E.V.

Пошто су одлучили да помогну псу, контактирасли су организацију Tierhilfe Montenegro e.V. који су им савјетовали да се пас одведе у неки од пансиона како би му се пружила љекарска помоћ и храна. 

image
Фото: TIERHILFE MONTENEGRO E.V.

- Пошто су се туристи вратили са путовања из Грчке, одлучили су да пса поведу за Њемачку са свим важећим папирима. Добротвори према животињама изгледају управо овако. Не гледају никад у страну, већ им је на уму само како псима у невољи помоћи. Прилично је лако, али морате реаговати на лицу места. Псу је ово скок у нови живот- кажу из ове организације. 

image
Фото: TIERHILFE MONTENEGRO E.V.

Дивну причу прокоментарисали су и из организације Шапице Бар који кажу да је ово једна дивна прича о псу са срећним крајем.

- А шта се догађа са свим овим животињама поред којих свакодневно пролазимо? Да ли смо као народ постали толико безосјећајни за туђу патњу и бол не примјећујући ништа осим себе? Да ли је странцима више стало до заштите наших животиња и природе? Срећно псићу из ове приче, а другима желимо да доживе његову срећу - навели су они. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 15:47