Фото: НПЦГ
17/08/2021 u 18:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(ФОТО) НП Ловћен: Након два дана борбе са ватреном стихијом пожар стављен под контролу

Један број грађана самоиницијативно се организовао, али је Управа Националног парка замолила да за сада не учествују у локализовању пожара због могуће опасности по њихове животе

Пожар који је избио на Буковици и за који постоји сумња да је подметнут, након два дана стављен је под контролу и очекујемо да ће до сјутра бити локализован, казао је директор НП Ловћен Владимир Мартиновић.

Служба заштите заједно са Службом амбијенталне хигијене НП Ловћен, наставила је од јутрос да гаси пожар са расположивим средствима. Затим им се прикључила Служба заштите и спасавања Пријестонице Цетиње са цистијернама, те Ваздупловна јединица Војске Црне Горе са два хеликоптера без чије помоћи се не би могло пуно урадити имајући у виду да је ватрена стихија избила на неприступачном терену који је једино могуће гасити из ваздуха.

Један број грађана самоиницијативно се организовао и дошао како би помогли, али је Управа Националног парка замолила да грађани за сада не учествују у локализовању пожара због могуће опасности по њихове животе. НП Ловћен се захваљује општинским ватрогасним службама, Хеликоптерској ескадрили Војске Црне Горе, као и Сектору за ванредне ситуације МУП-а, свим другим учесницима, као и власнику ресторана „Владика″, Деју Новаковићу, на изузетној помоћи који је, осим што је гасио пожар на терену, обезбједио и храну и пиће.

-И даље ћемо наставити да контролишемо и пратимо ситуацију на терену. Вјерујемо да ће током сјутрашњег дана пожар бити локализован, а срећа је да се није проширио према Његушима и Трешњи гдје је густа борова шума и гдје се не би могло лако спријечити ширење ватрене стихије- саопштио је Мартиновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 06:34