Zdrava djeca, zdrav svijet, NVO CAMP / - NVO CAMP
23/10/2024 u 13:02 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

NVO Camp uspješno realizovao još jedan projekat "Zdrava djeca, zdrav svijet"

NVO Camp iz Ostrosa je realizovala projekat “Zdrava djeca, zdrav svijet”, koji je podržan na konkursu za nevladine organizacije Opštine Bar.

Opšti cilj ovog projekta je jačanje svijesti djece i mladih o važnosti mentalnog zdravlja kod djece, prevenciji bolesti zavisnosti i nasilja kroz druženje i aktivnosti u prirodi, zaštita životne sredine, značaj vode, zemlje i vazduha na zdravlje i kulturno nasljeđe Ostrosa.

Kroz projekat djeca su imali priliku da stiču znanja o mentalnoj higijeni; o značaju vode, zemlje i vazduha na zdravlje predavanje je održala dr Maida Curović; o kulturnom nasljeđu Krajine arhitekta Korab Kraja, a o prevenciji nasilja i vandalizma predavanje je pripremila grupa učenika uzimajući primjere iz iskustva.

NVO CAMP: Djeca iz Ostrosa učila o prirodi kroz projekat „Zdrava djeca, zdrav svijet“

- Učenici su prvi put imali priliku da voze eBike, što je za mnoge predstavljalo novo i uzbudljivo iskustvo. Vožnja električnog bicikla razlikuje se od klasičnog jer električni motor pruža pomoć prilikom pedaliranja, posebno na uzbrdicama ili pri većim brzinama. Učenici su tako mogli osjetiti kako eBike olakšava vožnju, pružajući im veću kontrolu i brzinu, ali i uvid u ekološke prednosti električnih vozila, poput smanjenja emisije štetnih gasova. Ovaj prvi susret sa eBikeom nije samo podstakao interesovanje za tehnologiju i ekologiju, već je i promovisao zdrav način života kroz aktivnu vožnju na dva točka - istikao je koordinator projekta Afrim Berjašević.

Za mnoge učenike organizovano je kampovanje.

- Ova avantura u prirodi omogućila im je da se odmaknu od svakodnevnog života, te da dožive jednostavniji i autentičniji način života. Postavljanje šatora, film u prirodi, noćni razgovori uz logorsku vatru – sve su to aktivnosti koje su im dale osjećaj zajedništva i samostalnosti. Aktivnosti su se održale na obali Skadarskog jezera u Krajini - kažu iz NVO Camp.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

23. oktobar 2024 13:02