EPCG-Željezara Nikšić / - FOTO: VLADA/INSTAGRAM
21/08/2024 u 11:51 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Odbor direktora EPCG Željezara: Janković navela da je kap prelila čašu

Odbor direktora EPCG-Željezare Nikšić d.o.o. obavještava javnost da je upoznat sa zahtjevom gospođe Nevenke Janković za njeno razrješenje sa pozicije izvršne direktorice u ovom Društvu, navodi se u saopštenju Odbora direktora EPCG.

- Tačno je da je u Zahtjevu navedeno da je "kap prelila čašu" time što dio zaposlenih u ponedjeljak nije dozvolio investitorima da obiđu pogone Kovačnice i Čeličane, koje uzimaju u dugogodišnji zakup.Odbor direktora EPCG-Željezare Nikšić d.o.o. preduzima aktivnosti u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima u cilju normalnog funkcionisanja kompanije- kaže se u saopštenju Odbora direktora EPCG.

Odbor direktora očekuje od nadležnih državnih organa da preispitaju sve okolnosti koje su dovele do toga da potencijalni investitori ne mogu da obiđu zakupljenu imovinu.

Direktorica nikšićke Željezare zatražila da je razriješe

Podsjećanja radi, izvršna direktorica nikšićke Željezare Nevenka Janković zatražila je od EPCG da je razriješe sa te funkcije.

Podsjećanja radi, prije par dana  grupa radnika Željezare spriječila je predstavnike kompanije 8B Kapital i njenih partnerskih firmi sa kojima planira pokretanje proizvodnje, da obiđu fabriku.

Švajcarska kompanija 8B Capital, koja je zakupila proizvodne pogone EPCG Željezara Nikšić u narednih 50 godina, predstavila je nedavno, menadžmentu Elektroprivrede Crne Gore reference partnerskih firmi koje će biti angažovane da zajedničkim naporima ponovo pokrenu proizvodnju u nikšićkoj Željezari.

Predstavnik švajcarske kompanije Igor Šamis istakao je ranije da raspoloživa

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 07:33