Цетињски манастир / - ДПС Пријестонице
11/08/2021 u 10:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одбор ДПС Приjестонице Кривокапићу: Себе подастирите коме хоћете, Цетиње не дираjте

Знали бисте, премиjеру, да сте човjек од вjере, да су Црногорци вазда сами бирали своjега митрополита и да су тако, чуваjућу искру слободе, сачували и себе и сопствену државу, поручили су из ОО ДПС Цетиње

Премиjеру Здравку Кривокапићу на Цетињу ниjе потребно обезбjеђење jер jе своjим досадашњим дjеловањем показао да jе политички ефемерна личност да би се Цетињани њиме бавили, наводе из Одбора ДПС Приjестонице.

- У Црноj Гори, премиjеру, држава и црква вjековима су одвоjене, па Вас, као првог министра не би требало да интересуjе устоличење било коjег духовног поглавара, осим у мjери коjу прописуjе државни протокол и одговоран однос према свим вjерским заjедницама.

Да сте истински премиjер Црне Горе не бисте се славодобитно позивали на Цетиње да печатирате похару црногорског сакралног и духовног насљеђа и на устоличење митрополита туђе цркве, него бисте с дужном пажњом размотрили безбjедносну ситуациjу и учинили све да сачувате мир, jер знате да се Црногорци а посебно Цетињани, неће одрећи Цетињског манастира, jер jе то њихова имовина - наводе из цетињског одбора ДПС-а.

Поручују му: "Знали бисте, премиjеру, да сте човjек од вjере, да су Црногорци вазда сами бирали своjега митрополита и да су тако, чуваjућу искру слободе, сачували и себе и сопствену државу. Нећете ваљда, премиjеру, себе уписати у коло разбраће, коjи издадоше себе и своj род зарад златне панагиjе".

- Да сте истински премиjер Црне Горе не бисте грађанима Цетиња приjетили институциjама система што бране своjе, већ бисте се позабавили тиме што страна црква има повлашћен статус у Црноj Гори.

Коначно, не плашите Цетињане силом премиjеру – и већи и моћниjи од вас зубе су сломили намећући им стеге.

Слобода се на Цетињу не веже у ланце, премиjеру. Себе подастирите коме хоћете, нас не дираjте, поручили су  из Одбора ДПС Приjестонице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:08