Драган Војводић / фото: Д.С.
01/08/2021 u 13:32 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одборник Драган Војводић: Црна Гора мало урадила на декларацији о еколошкој држави

Ми знамо гдје смо стигли. Нажалост, евидентно је да ће нас то највише коштати на путу ка ЕУ - истакао је Војводић

Одборник Драган Војводић (СДП) подсјећа да је Декларација о еколошкој држави Црној Гори усвојена на Жабљаку прије 29 година.

У Декларацији је било дефинисано стратешко опредјељење земље да усваја и примјењује највише стандарде и норме из области заштите животне средине, очувања природе и економског развоја на принципима еколошки одрживог система.

- Кад су у питању чистоћа и екологија, мислим да се са човјеком не може нико наспрдати као он сам са собом. У преносном смислу мислим на државу и подсјећам да се навршило 29 година од када смо на Жабљаку прогласили Црну Гору еколошком државом. Ми знамо гдје смо стигли. Нажалост, евидентно је да ће нас то највише коштати на путу ка ЕУ - истакао је Војводић.

Осврнуо се и на стање нелегалног одлагања отпада у дијелу Јадранске магистрале од Вирпазара према Петровцу, старим путем.

- Предложио бих, ако је могуће, да се на путу од Вирпазара према селу Брчели, па прије скретања ка Буковику, дода још који контејнер. То мјесто је постало сметлиште, нешто је у међувремену и паљено и доста ружно дјелује. Туда иде магистрални пут и посебно у љетњем периоду доста је значајна комуникација мимо тунела Созина. Ја, наравно, имам потпуно разумијевање неких приоритета у туристичкој сезони, треба на адекватан начин збринути туристичка насеља као што су Велики Пијесак, Бушат, Сутоморе..., али мислим да, с времена на вријеме, и овим проблемима треба посветити пажњу - каже Војводић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:32