Мјесна заједница Горњи град, мјесто будућег децјег парка и теретане на отвореном / -Милован Нововић
23/04/2022 u 06:37 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Око 50 домаћинстава из МЗ Горњи град љети остаје без воде

Сигуран сам да ће се питање канализације за око 40 домаћинстава ријешити ове године јер је то мањи "инвестициони залогај" у односу на водовод, каже Мерван Гушмировић предсједник МЗ

На подручју Мјесне заједнице Горњи град последњих година урађено је доста на изградњи комуналне инфраструктуре и унапређењу квалитета живота грађана, али увијек може боље и више и има још доста тога да се уради, посебно када је канализациона и водоводна инфраструктура у питању, тврди Мерван Гушмировић, предсједник Савјета мјесне заједнице. Он истиче да је Горњи град простор на ком се стално нешто дешава, и гдје сви заједно настоје да створе што боље услове за живот. Гушмировић истиче да је највећи проблем становника овог насеља неадекватна канализациона и водоводна мрежа.

image

Мерван Гушмировић, предсједник МЗ Горњи град

-Милован Нововић

Он је истакао да је изградња фекалне канализациије на локалитету Кулина и изградња водовода за насеља Медановићи и Бабића бријег, нешто што је од горуће важности за насеље Горњи град и наглашава да је сигуран, да ће се питање канализације ријешити током ове године.

-Зато што је то мање захтјевно, што је то мањи "инвестициони залогај" у односу на водовод и што је коначно локална управа кренула да нам у овом послу пружи сву неопходну помоћ. Урађен је пројекат и након тога чекамо да предузеће Водовод "Бистрица'' уради трасу, која је дужине од око 400 метара и односи се на око четрдесетак домаћинстава. Рјешавања проблема фекалне канализационе мреже у предходном периоду био је присустан због неријешених имовинско-правних односа. Сада је коначно и то завршено и надамо се да ће канализациона мреже убрзо профункционисати- каже Гушмировић у разговору за "Дан" и додаје да очекује да почну радовиу и на водоводној мрежи која је, како истиче, рак рана на височијим котама, прије свега становника дијела насеља Кулине.

-Ту имамо око педесетак домаћинстава који, углавном у љетњем периоду, кубуре са водоснадбијевањем. Радимо на томе да у овом послу буде срадања три мјесне заједнице - Горњи град, Бабића бријег и Љешница и да сви сатновници имају уредно водоснадбијевање- каже Гушмировић и додаје да је у претходном периоду било радова на простору ове МЗ, али посебно су поносни реконструкцијом игралишта које се налази иза Основне школе "Марко Миљанов".

-Око 600 ученика ове школе, али и млађа популација са простора наше мјесне заједнице, добила је адекватан простор за игру и дружење. Промијенили смо комплетан мобилијар, оцртали игралиште и поставили нови слој асфалта. У том послу имали смо изузетно добру сарадњу са локалном управом, тако да очекујемо да наша МЗ и даље добија средства од инвестиционог "општинског колача", када су у питању радови за добро грађана- каже Гушмировић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 01:35