Нови изглед / -Милован Нововић
01/10/2021 u 06:20 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општа болница у Бијелом Пољу добија ускоро апарат за таласно разбијање камена у бубрегу

Први човјек ове здравствене установе др Кенан Еровић истиче да је досад било око 88.000 еура донација у опреми и грађевинским радовима, и да су помоћ пружали Бјелопољци, али и исељеници који живе у иностранству

 У протеклих пет мјесеци у Општој болници у Бијелом Пољу одрађен је велики дио посла. При крају је реконструкција хируршке, гинеколошке и уролошке амбуланте, завршили смо све холове, направили нову гаражу, а у изради је централни хол. Такође, планирано је да се ураде чекаонице испред Ургентног блока и осталих амбуланти, каже први човјек ове здравствене установе др Кенан Еровић, који је за кратко вријеме урадио велики посао.

image

др Кенан Еровић

-Милован Нововић

Истиче да је досад било око 88.000 еура донација у опреми и грађевинским радовима, и да су помоћ пружали Бјелопољци, али и исељеници који живе у иностранству.

Комплетан тим љекара

Др Еровић наглашава да су у последњих пет мјесеци омогућили шест специјализација и пет субспецијализација, имају и око 70 љекара специјалиста.

– Од 1. јануара до данас у Бијелом Пољу је одрађено укупно 800 операција, а у Беранама 820, а ако се узме у обзир да њима гравитира толики број општина, а нама само Мојоовац, то је завидан број. Имамо у плану да се колеге гинеколози оспособе за лапороскопску хирургију и то довођењем стручњака попит нашег Бјелопољца Јоца Рудића. Доводимо и дјечјег епипилептиколога, ендокринолога и кардиолога. Први пут имамо педријатријска дежурства, а увешћемо и гинеколошка и радиолошка. Дакле, имамо компелтан тим љекара који ће у сваком тренутку моћи да одговори задатку – казао је др Еровић.

– Планирамо да завршимо идејно рјешење за реконструкцију Интерног одјељења као и адаптацију Дечјег одјељења. Кад је ријеч о адаптацији интерног одјељења било је планирано да се ради у зеленом парку, што би коштало око четири милиона еура, а како имамо простор од 1.700 квадрата, према прорачунима грађевинара, то би коштало око 800.000 еура, идејно рјешење ради инежењер Неџад Мекић – казао је др Еровић, додајући да је у плану још једна донација КЦЦГ – ESWL апарат за таласно разбијање камена у бубругу, метода која се тренутно радили само у Клиничком центру и у приватној клиници Кодра.

– Они ће нам уступити апарат, који су досад користили, јер су добили нови, а наши љекари Миладиновић и Насуфовић ће радити операције разбијања камена у бубрегу – појаснио је он.

Планирано је да се у приземљу изгради нова кухиња, а ту је планирана и амбуланта за дијализу и интернистичке амбуланте. Интерно одјељење са неурологијом било би на првом спрату.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:14