Општина Бар, илустрација
31/08/2021 u 17:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Бар: Бесплатни таблет уређаји за прваке

Подсјећају да Општина Бар у континуитету инвестира у школске објекте и инфаструктуру, преузимајући надлежности и оно што је обавеза Министарства просвјете.

Општина Бар за почетак школске године ће опредијелити буџетска средства предвиђена за трансфере образовању за инвестиције у основне школе на територији општине али и за помоћ категоријама ђака првака који су у највећој потреби, корисницима материјалног осигурања, ђацима из РЕ популације и хранитељских породица за које ће обезбиједити таблет уређаје.

-Разумијевајући све изазове и тешкоће са којима се ови ђаци и њихове породице суочавају и упркос томе улажу велике напоре да се образују, локална управа жели да помогне њих и њихове породице и олакша им процес образовања кроз опремање модерним технологијама. Таблет уређаји могу бити посебно корисни за онлине наставу обзиром на неизвјесну епидемиолошку ситуацију али и за бољу комуникацију и већу и лакшу доступност информација за образовни процес-саопштено је из општине.

Осим тога Општина ће издвојити готово 15.000 еура буџетских средстава које ће намјенски донирати основним школама за побољшање услова боравка ђака и процес наставе у школским објектима, за реновирање учионица, обнављање фасада, систем гријања и друге потребе.

-Средства за ову намјену добиће основне школе „Ђерђ Кастриоти Скендербег“ у Остросу, „Братство јединство“ у Ђуравцима и „Мркојевићи“ у Печурицама, док је за Основну школу „Кекец“ у Сутомору обезбијеђено 6.000 еура за набавку уређаја за гријање чиме ће се ријешити вишегодишња проблематика у овој школи а ђацима омогућити угодан процес образовања-наводи се у саопштењу.

Локална управа издваја и посебна средства за Друштво родитеља дјеце са посебним потребама, односно за адаптацију школске просторије за редован процес образовања ове дјеце у ОШ“Југославија“, и за реновирање ове учиноце биће уложено 3.000 еура буџетских средстава.

-Иако су овакве санације основних школа у надлежности и обавези ресорног Министарства Владе Црне Горе, којем објекти и припадају, а не Општине Бар, препознали смо суштинску важност рјешавања овог проблема и одвојили значајна средства за обезбјеђивање услова за нормалан процес образовања ђацима у нашем граду- наводе.

Подсјећају да Општина Бар у континуитету инвестира у школске објекте и инфаструктуру, преузимајући надлежности и оно што је обавеза Министарства просвјете.

-Током 2019. и 2020. године уложили смо средства у реновирање школских објеката основне школе у Вирпазару, школе „Мексико“ и објекта подручног одјељења школе у Куњама. Обновили смо, заједно са Министарством, и школску спортску салу у згради гимназије „Нико Роловић“ у што је уложено око 40.000 еура док је за изградњу школске сале у Мркојевићима издвојено буџетом Општине, кроз сарадњу са дијаспором, 150.000 еура.  Локална управа у Бару брине о свим категоријама становништва на својој територији, а нарочито о најмлађима и о њиховом образовању-закључује се у саопштењ

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:23