/ - фото Општина
19/01/2022 u 10:17 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Бар: ДРИ смо доставили комплетну документацију

Усљед епидемије ковид-19, велики број службеника у надлежном органу Општине Бар био је спријечен да редовно обавља своје радне задатке на припреми документације, што је усложила и успорила све процедуре па самим тим и ону према ДРИ

Из Општине Бар саопштили су медијима да су Државној ревизорској институцији (ДРИ) доставили комплетну документацију, уз објашњење да је “пропуст са роковима настао усљед смањених капацитета служби због корона вируса“.

Саопштење преносимо интегрално:

Поводом предлога Сената ДРИ за покретање прекршајног поступка против Општине Бар, односно предсједника Општине као одговорног лица, због непоштовања обавезе достављања документације, желимо да обавијестимо јавност сљедеће.

До наведене ситуације и изостанка достављања тражене документације ДРИ у прописаном року дошло је усљед пропуста и превида рокова а не никако са намјером. Наиме, због значајно смањених капацитета у раду надлежног органа локалне управе који је био дужан да припреми предметну документацију, пробијени су законски рокови што је довело до изостанка достављања документације. Додатно, усљед епидемије ковид19, велики број службеника у надлежном органу Општине Бар био је спријечен да редовно обавља своје радне задатке на припреми документације па је таква ситуација још више усложила и успорила све процедуре па самим тим и ону према ДРИ.

Имајући у виду дугогодишњу квалитетну сарадњу Општине Бар и ДРИ, предсједник Општине Бар Душан Раичевић успоставио је службену комуникацију са чланом Сената ДРИ г. Браниславом Радуловићем, задуженом за предметну област из које је тражена документација. Након обављење службене комуникације Општина је исказала пуну спремност да одмах прослиједи тражене податке и документацију ДРИ у пуном обиму, како је то и тражено и како је рађено и претходних година. На овај начин желимо да наставимо више него добру праксу комуникације између двије институције поштујући, прије свега, законску обавезу и доприносећи ефикасности рада и поступака ДРИ.

Још једном желимо да потврдимо да очигледно није постојала никаква намјера да се избјегне обавеза достављања документације или да се било каква информација сакрије од јавности, а посебно не од надлежних институција. Општина Бар у досадашњем раду показала је и доказала висок степен транспарентноти, отоврености и пуне спрености на сарадњу и са јавношћу и са свим институцијама а такву праксу наставићемо и додатно усавршавати и у наредном периоду.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 09:14