Покренут поступак за избор најбољег идејног рјешења за олимпијски базен / - фото: ОПШТИНА БАР
26/10/2021 u 15:19 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Општина Бар покренула поступак за избор најбољег идејног рјешења за Олимпијски базен у Бару

Подсјећамо да је капиталним буџетом за 2021. годину Владе Црне Горе раније опредијелила 10.000 еура за израду пројекте документације будућег олимпијског базена у Бару.

Општина Бар припрема распис националног конкурса за идејно архитектонско рјешење затвореног олимпијског базена са пратећим садржајима у Бару, а Одлуку о расписивању донио је данас предсједник Општине Душан Раичевић. Планирани конкурсни фонд који се обезбјеђује из Буџета Општине Бар износи 35.000 еура.

Овај конкурс само је први корак ка испуњењу вишедеценијске жеље и потребе грађана да се грађанима обезбиједе услови и инфраструктура за активно бављење спортовима на води, а Бару пружи нови квалитет свакодневног живота.

Одлуком је именован и жири који ће вриједновати пристигла архитектонска рјешења. Жири чине, као представници расписивача Игор Милошевић главни градски архитекта као предсједник жирија и Сузана Црновршанин инжењер архитектуре, као и др Душко Лучић професор Грађевинског факултета, Новица Митровић предсједник Струковне коморе архитеката у Инжењерској комори те Милош Мрачевић члан Управног одбора Ватерполо и пливачког савеза.

Конкурс ће бити отворен од 15. новембра 2021. до 25. јануара 2022. године.

Затворени базен са пратећим садржајима градиће се у захвату ДУП Тополица III, на УП 5, блок 4 зона Б у непосредној близини спортске дворане „Тополица”, и на тај начин ће чинити дио спортског комплекса по којем је град Бар препознат и атрактиван, посебно за спортски туризам.

Основни циљ овог конкурса јесте избор најбољег идејног архитектонског рјешења затвореног олимпијског базена са пратећим садржајима у складу са основним смјерницама које су прописане у конкурсном задатку и прописане урбанистичко техничким условима..

Подсјећамо да је капиталним буџетом за 2021. годину Владе Црне Горе раније опредијелила 10.000 еура за израду пројекте документације будућег олимпијског базена у Бару.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

09. decembar 2021 04:54