Opština Bar postala je nova članica Partnerstva za otvorenu upravu (OGP) / - OPšTINA BAR
21/04/2024 u 15:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Opština Bar postala je nova članica Partnerstva za otvorenu upravu

Opština Bar postala je dio velike internacionalne mreže Partnerstva za otvorenu upravu na lokalnom nivou - Open Government Partnership local (OGP Local).

Od 138 pristigih prijava, kandidatura Opštine Bar našla se među 55 odabranih, čime smo i zvanično, od  16. aprila 2024. godine, postali dio OGP local inicijative. Opština Bar je zavrijedila mjesto u društvu lidera koji rade s građanima i organizacijama civilnog društva na implementaciji akcionih planova prilagođenih lokalnom kontekstu i koji imaju za cilj da poboljšaju zajednicu na principima otvorene uprave. Naša misija je da učinimo lokalnu upravu participativnom i transparentnijom, saopšteno je iz Opštine Bar.

Međunarodno partnerstvo za otvorenu upravu predstavlja svojevrsnu platformu za formiranje lokalnih saveza koji iniciraju promjene u neposrednom okruženju, učeći jedni od drugih i sarađujući sa kolegama iz cijelog svijeta kako bi obezbijedili bolje politike za građane.

Partnerstvo za otvorenu upravu (OGP) obuhvata 75 zemalja i 104 lokalne samouprave - predstavljajući više od dvije milijarde ljudi - i hiljade organizacija civilnog društva.

Iz Opštine zahvaljuju timu Međunarodnog Republikanskog Instituta (IRI) na velikoj podršci i prilici da Bar bude dio OGP local inicijative.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 02:07