Уређење парка / - фото Општина
19/02/2022 u 10:49 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Бар ради на уређењу парка инвестиционе вриједности 200.000 еура

Тренутно су у току радови на другој фази, дионица од Дома здравља до раскрснице улица Јована Томашевића и Владимира Роловића. Потом слиједи посао од раскрснице Улице Владимира Роловића са Булеваром ЈНА, каже Дабановић

Општина Бар наставља  са важним пројектима у центру града. Завршени су радови на уређењу неколико зелених површина које су претворене у атрактивне паркове.

Према ријечима Вида Дабановића, секратара Секретаријата за имовину, заступање и инвестиције одмах на почетку године почели су прву фазу замјене асфалтне подлоге у Улици Јована Томашевића, од моста на ријеци Жељезници до Дома здравља.

- Тренутно су у току радови на другој фази, дионица од Дома здравља до раскрснице улица „Јована Томашевића” и „Владимира Роловића”. Потом слиједи посао од раскрснице Улице „Владимира Роловића” са Булеваром ЈНА. Осим подлоге, промијениће се и ивичњаци, уредити пјешачке стазе (посебно у дијелу од Дома здравља према Храму св. „Јована Владимира”. Прије неколико дана на раскрсници Булевара ЈНА и Улице „Јована Томашевића”, отпочели су радови на постављању семафора. Рок завршетка тог посла је 60 дана- каже он и дадаје

- Након завршетка тих радова, у плану је пресвлачење новим слојем асфалта дионице Булевара династије Петровића- од кружног тока код „Центројадрана” до раскрснице код „Окова“. С обзиром да се ради о путу од регионалног значаја, Управа за саобраћај је исказала спремност да финансијски подржи тај посао.

Како каже, већ 20-так дана траје уређење Пионирског парка на локалитету некадашњег концентрационог логора.

-У току су и активности на фасадном уређењу објеката од јавног значаја- Дома револуције, Галерије и Малог дворца. Планирано је да ти радови буду завршени у наредних 30 дана, а вриједност им је 55.000 еура. У оквиру ДП Тополица- Бјелиши, поред зграда „Челебића“ (синдикалне зграде), ради се на уређењу парка са пропратним садржајима, површине 1.600 м2, инвестиционе вриједности 200.000 еура. На простору јавне површине, иза маркета „Идеа“ на површини од 1.600 м2 биће изграђен полигон и уређена површина за рекреацију дјеце и омладине. У самом центру, код споменика св. Јована Владимира, на Тргу Владимира и Косаре, планирано је уређење јавне површине од 6.500 м2. Сматрам да се треба сложити да тај простор заслужује већу уређеност од постојеће. Рок завршетка радова, уговорене вриједности 600.000 еура, је сто дана.

За простор дуж обале, од Нултог километра преко Шеталишта краља Николе, у току је поступак одабира извођача за реконструкцију јавне расвјете, вриједности 50.000 еура.

 - Дуж шеталишних зона већ је постављен комунални мобилијар- 54 клупе и 51 канта за отпатке. Простор краси и неколико атрактивних шаховских табли, које ће суграђанима послужити за рекреацију и дружење. У плану је и уређење кружних токова код „Центројадрана“ и на мосту Жељезнице, код шуме Лековића. Сумирајући улагања планирана за центар града, долазимо до износа од око милион и 400 хиљада еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 20:25