Изградња трга и шеталишта у Сутомору / -Општина Бар
13/02/2022 u 07:30 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Опредијељено 150.000 еура за реконструкцију трга и шеталишта у Сутомору: Радови још на чекању

Очекујемо да ће тај проблем ускоро бити ријешен, и да ће Управа јавних радова и ЈП "Морско добро" расписати тендер са циљем почетка радова у првој фази. У питању је простор од око 5.300 м, казао је Дабановић

Реализација пројекта реконструкције трга и шеталишта у Сутомору једна је од најзначајнијих инвестиција на подручју општине Бар, те цијелог црногорског приморја. Вриједност првог дијела реализације пројекта је милион еура, а финансиран је од стране Управе јавних радова, ЈП "Морско добро" и Општине Бар. Наставак изградње трга у Сутомору био је најављен одмах након завршене прошлогодишње туристичке сезоне. Секретар Секретаријата за имовину, заступање и инвестиције, Видо Дабановић каже да је наставак друге фазе радова, која подразумијева изградњу трга, планиран да буде реализован ове године.

- Општина је опредијелила средства у износу од 150.000 еура. Међутим, желим напоменути да је ријеч о земљишту које је државна својина, па њиме управља "Морско добро", а располаже Влада Црне Горе. Управо због тога носиоци активности требају бити државни субјекти, а барска локална управа ће обезбиједити средства за дио који јој припада. Актуелни догађају на политичкој сцени свакако се одражавају и на планиране инвестиције о којима се одлучује на државном нивоу. Очекујемо да ће тај проблем ускоро бити ријешен, и да ће Управа јавних радова и ЈП "Морско добро" расписати тендер са циљем почетка радова у првој фази. У питању је простор од око 5.300 м2, којим располаже Влада. На тој локацији су планирани занимљиви садржаји, фонтана, тргови, пјешачке комуникације... - каже Дабановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 07:20