Петковић и Мршуља уприличили пријем за Клакора / - Општина Тиват
21/12/2021 u 11:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Тиват уприличила приjем олимпијцу Илку Клакору

Радуjу нас успjеси наших спортиста, а признање Илку Клакору jе само мала захвалност за све оно што он годинама ради, рекао jе др Андриjа Петковић

Предсjедник СО Тиват др Андриjа Петковић (БФ) и секретарка Секретариjата за друштвене дjелатности Борка Мршуља (БФ) уприличили су приjем за Илка Клакора, селектора црногорске jедриличарске репрезентациjе, коjи jе Црну Гору и Тиват представљао на Олимпиjским играма у Токиjу. Том приликом Клакору jе уручена симболична награда од 500 еура на инициjативу Секретариjата за друштвене дjелатности, а уз  jедногласну сагласност новоформираног Савjета за спорт Општине Тиват.

- Радуjу нас успjеси наших спортиста, а признање Илку Клакору jе само мала захвалност за све оно што он годинама ради. Уз подршку своjих сарадника у клубу уздигао jе JК „Делфин“ до реномеа препознатљивог на међународноj сцени. Круна тог успjеха jе учешће на Олимпиjским играма, чиме jе и наш град уцртао на карту наjбољих спортиста свиjета – рекао jе др Андриjа Петковић.

- Спортску сцену у 2021.години обиљежила jе прослава 70 година од оснивања JК „Делфин“, организациjа европског првенства у jедрењу. ФК „Арсенал“ jе био учесник баража за улазак у Прву лигу што jе историjски резултат наjстариjег клуба у нашем граду. Грациjа Стjепчевић из Тивта поставио jе нови свjетски рекорд у дисциплини прецизно избиjање, у категориjи играча до 18 и до 23 године. Учешће Илка Клакора на ОИ у Токиjу ударило jе печат успjешноj спортскоj години, па смо из тог разлога одлучили да му укажемо признање. Обавеза свих нас jе да и у наредном периоду пружамо подршку тиватским спортистима и спортским радницима, како би ови резултати постали правило – истакла jе секретарка Секретариjата за друштвене дjелатности Борка Мршуља.

- Захваљуjем се на приjему  и урученом признаjу, као и на томе што пратите резултате спортиста нашег града. Сматрам да су резултати jедриличарског клуба „Делфин“, као и рад током читаве године, на врхунском нивоу. Посебно бих истакао учешће на Олимпиjским играма у Токиjу, на коjима сам у улози селектора представљао Црну Гору и Тиват. Миливоj Дукић jе на Олимпиjади на jедноj од регата био први, а укупно 17. што jе наjбољи резултат црногорског jедерења у историjи.

Такмичар JК „Делфин“ Илиjа Марковић jе у Пољскоj на Свjетском првенству био девети, актуелни jе државни шампион и вицешампион Хрватске. Никола Голубовић био jе девети на европском првенству у Бугарскоj, државни jе првак и првак Хрватске.

Такође JК „Делфин“ био jе успjешан организатор европског првенства до 21 године, па смо захваљуjући томе добили организациjу Европа купа, коjе ће се у Тивту одржати од 5. до 8. маjа наредне године – рекао jе Илко Клакор.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 09:51