/ фото: М.Н.
03/10/2021 u 14:03 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општинска организација Црвеног крста Бијело Поље обиљежава Међународи дан старијих особа

Активности које се спроводе су такође дио новог пројекта "Иновативне услуге за старије" гдје ускоро отварамо и Дневни центар, а само су наставак континуиране подршке старијим које ова организација спроводи током цитаве године

Општинска организација Црвеног крста Бијело Поље, уз помоћ волонтрера, геронтодомаћица, најмлађих суграђана, подјелом скромних поклона, брошура здравог старења са препорукама за здраву исхрану и физичке активности, дружењем и бригом о старијима, као и низом других активности започела је обиљежавање 1. октобра Међународног дана старијих особа.

-Међународи дан старијих особа је изузетно важан датум за нашу организацију, која годинама ради на унапређењу квалитета живота наших старијих суграђана. У сусрет Међународном дану старијих особа кренули смо са реализацијом активности посвећеној нашим старијим суграђанима, како би овај дан обиљежили на што квалитетнији начин, са што већим бројем активности, али са циљем да и остали препознају потребе старијих и сви заједно унаприједимо њихов квалитет живота - казао је секретар општинског Црвеног крста Зоран Рудић.

Активности које се спроводе су такође дио новог пројекта "Иновативне услуге за старије" гдје ускоро отварамо и Дневни центар, а само су наставак континуиране подршке старијим које ова организација спроводи током цитаве године, додао је Рудић.

-Овај датум је увијек и прилика да се истакну резултати рада, али и укаже на велике потребе и проблеме са којима се старији у нашем граду и Црној Гори суочавају. Истраживања показују да се најчешћи проблем старијих односе на сиромаштво, усамљеност, лоше здравствено стање и недостатак бриге. Из тог разлога, активности Црвеног крста су првенствено усмјерене на рјешавање наведених изазова. У сарадњи са Министарством финансија и социјалног старања и ЦКЦГ реализујемо и програм "Помоћ у кући", гдје је ангажовано десет геронтодомаћица, које пружају помоћ за скоро сто старијих особа - закључио је Рудић.

Из општинског Црвеног крста саопштили су да се активности настављају дружењем старијих у просторијама Црвеног крста, посјетама љекара који ће разговарти са старијима, пођелом скромних поклона и сл. Све ове активности спроводе се у сарадњи са Црвеним крстом Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 23:27