Projekt YOUTH DRIVE / НВО Наша акција
28/07/2021 u 12:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Основци и средњошколци Боке чистили дивље депоније на обронцима Оријена

Учесници су имали прилику да се упознаjу са планином и овим новим тереном, добиjу кратку обуку о планини, заштити шума и природе

Протеклих дан на сунчаним обронцима Ориjена одржане су двиjе еко-акциjе за младе. Прву акциjу су остварили основци, а другу средњошколци са подручjа Боке которске коjи су се приjавили у жељи да допринесу очувању животне средине као и подизању свиjести о потреби чувања природе од овакве важности. Учесници су имали прилику да се упознаjу са планином и овим новим тереном, добиjу кратку обуку о планини, заштити шума и природе. Након едукациjе завршене су акциjе чишћења дивљих депониjа на више локациjа дуж стаза и путева овог предjела. Послије теренског дjела услиједило jе пригодно дружење и узивање у чарима планине и домаће хране планинарског дома "За вратлом" уз додjелу школске опреме и маjица свим учесницима.

image

Projekt YOUTH DRIVE

НВО Наша акција

Проjект „YOUTH DRIVE – Програм за подизање свиjести о правилном управљању отпадом и оснаживање законодаваца за дjеловање“ спроводи се у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Босна и Херцеговина – Црна Гора, финансираног од Европске униjе. Проjектни партнери су невладине организациjе, Удружење за развоj, околиш и културу ЕКО ЗХ из Широког Бриjега, Босна и Херцеговина као носилац проjекта и НВО Наша акциjа из Котора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 09:42