Оштећени мост у центру МЗ Калудра / -фото: Д.Ј.
14/08/2021 u 06:30 h
Darko JovovićDarko Jovović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Оштећени мост на Калударској ријеци пет година чека санацију

Секретаријат за комунално – стамбене послове и саобраћај још прије пет година издао је наредбу о забрани саобраћаја преко моста за теретна возила, чија је укупна маса већа од 12 тона

Прије пет година Секретаријат за комунално-стамбене послове и саобраћај Општине Беране издао је наредбу на основу које се забрањује саобраћај за теретна моторна возила чија је укупна маса већа од 12 тона, на путу који од центра Калудре води до засеока Бјелошевац. У наредби се наводи да се саобраћај забрањује због оштећења моста на Калударској ријеци. Међутим, санацији моста се није приступило ни до данашњих дана, због чега су из Савјета мјесне заједнице Калудра, која се простире на дванаестом километру од Берана, од локалне управе и концесионара поново затражили да крену са рјешавањем овог проблема. Нагласили су да је, уз постављање ограде, неопходно извршити проширење моста и поправку оштећених стопа.

Мост преко Калударске ријеке, који спаја двије стране села, налази се у катастрофалном стању. Мост је јако узак, што усложњава нормално одвијање саобраћаја на овом потезу. Такође, ријека је у својим налетима поткопала стопе моста, које су под теретом тешких камиона који експлоатишу балване са овог подручја, додатно оштећене. Но, и поред тога, ми и даље чекамо да се мост поправи. Све то указује да је потребно извршити хитну санацију ове грађевине како би се избјегле нежељене последице – навели су из Савјета мјесне заједнице Калудра.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:16