Protest u Baru / - FOTO: PRTSC/PRIMORSKI PORTAL
19/10/2024 u 13:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Protest protiv nasilja u Baru: Traže izmjene zakona o maloljetnicima

Porodica osamnaestogodišnjeg Darisa Mujića, koji je 7. oktobra teško ranjen nožem u dvorištu barske Gimnazije "Niko Rolović", organizovala je danas u Baru protest, sa kojeg su zatražene hitne izmjene zakona o maloljetnicima, kako bi se takvi napadi spriječili u budućnosti.

Na platou ispred robne kuće "Izbor", na protestu pod sloganom "Grad za Darisa", okupilo se više stotina građana Bara koji su došli da daju podršku.

Na protest su došli i ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović, predsjednici Opštine i Skupštine opštine Bar, Dušan Raičević i Branislav Nenezić, kao i učitelji, nastavnici i profesori svih barskih škola.

Porodica ranjenog učenika, ispred koje su se obratili njegov otac Ceno Mujić i ujak Emil Kalamperović, zahvalila je svima koji su pružili podršku i pomoć.
Mujić je poručio da situaciju u kojoj se našla njegova porodica ne bi poželio nikome, ni porodici počinioca.

Kalamperović je kazao da traže hitne izmjene zakona za maloljetnike, "kako bi se ovakve tragedije spriječile u budućnosti".

- Vjerujemo da je krajnje vrijeme da se podigne svijest o nasilju, naročito u školama, da svi zajedno kažemo - stop nasilju. Predlažemo da svaka škola mora imati zaštitara, kako bi naša djeca bila sigurna u obrazovnim ustanovama - kazao je Kalamperović.

On je rekao da posebnu zahvalnost duguju osoblju Opšte bolnice Bar i Kliničkog centra, davaocima krvi, profesorima koji su pomogli, a posebno profesorici Mirjani Bajagić, kao i predstavnicima Ministarsva prosvjete, posebno Jakšić Stojanović, Svetlani Ostojić i Svetlani Drobnjak.

Predsjednik nevladine organizacije Internacionalna policijska organizacija Crne Gore, Ivan Pekić kazao je da Bar ima po kome da bude poznat, a ne po maloljetničkom kriminalitetu.

- Apelujemo na ministra unutrašnjih poslova, Danila Šaranovića, da se razmotri naša inicijativa, koju ćemo ponoviti sa ostalim predstavnicima civilnog sektora. Nismo nikakva agentura, nećete nas ućutkati - kazao je Pekić.
Okupljeni su istakli parole: "Vratite nam stid i sram", "Grad uz Darisa", "Crna Goro, reaguj".



Osumnjičeni za pokušaj ubistva učenika u školskom dvorištu pušten iz pritvora

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. oktobar 2024 15:30