Berane građa / - FOTO: UPRAVA ZA GAZDOVANJE šUMAMA
15/08/2024 u 08:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Otkrivena bespravna građa kod drvoprerađivača iz Berana

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima saopštila je da je jutros u Beranama u krugu privatnog peduzeća za preradu drvnih sortimenata doo "Čukić compani" inspektor OB Berane pronašao bespravnu građu.

- U Beranama, jutros oko dva sata poslije ponoći u krugu privatnog peduzeća za preradu drvnih sortimenata doo "Čukić compani", u vlasništvu Čukić Ljubiše, inspektor OB Berane pronašao je drvnu masu, koja se nalazila sakrivena unutar objekta navedenog preduzeća, a koji je obezbijeđen betonskim zidom i visokim metalnim vratima - navodi se u saopštenju.

Kako ističu iz Uprave za gazdovanje šumama rukovodilac Područne jedinice Berane Živko Vukanić, dobio je telefonski poziv od inspektora OB Berane, Batrića Šoškića, o otkrivenoj bespravnoj građi, nakon čega je odmah, sa raspoloživim rejonskim lugarom izašao na lice mjesta.

Utvrdili su da se radi o količini od 15,97 m³ neto drvne zapremine četinara.

- Upoznato je ODT- Berane i slučaj proslijeđen njima na dalju nadležnost i postupanje. Uprava za gazdovanje šumama i lovištima posebno pozdravlja odgovoran i profesionalan rad inspektora Šoškića i očekujemo da će slučaj, zahvaljujući nespornim dokazima, brzo dobiti adekvatan epilog, a odgovorno lice sankcionisano u skladu sa zakonom - navode u saopštenju.

Na Durmitoru posjekli stabla stara i do pola vijeka

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 13:26