Новогодишњи дух у Улцињу / -Медиабиро
18/12/2021 u 07:38 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Новогодишњи базар у Улцињу: Нема снијега, али има празничног духа

Циљ свега овога је да нашим грађанима омогућимо да бар на кратко забораве на ситуацију са короном и надам се да ћемо следеће године моћи да све ово организујемо као некада, казао је Гзим Хајдинага, директор ТО Улцињ

У Улцињу је у четвртак вече, на шеталишту у залеђу Мале плаже, свечано отворен Новогодишњи базар, који ће трајати до 15. јануара уз занимљив програм, бројне штандове али без концерата. По први пут организован на овај начин базар је почео кићењем парка новогодишњим освјетљењем и програмом за најмлађе. Предсједник Општине Алекасандар Дабовић казао је да је локална управа организовање Новогодишњег базара схватила врло озбиљно због тренутне епидемиолошке ситуације због које нијесу дозвољени велики концерти и окупљана.

image

Гужва на отварању Новогодишњег базара

-OPSTINA ULCINJ

- На овај начин смо уставари покушали да омогућимо нашим суграђанима да осјете чар новогодишњих празника. Пет кућица за базар набавила је Општина, а преосталих пет локална Туристичка организација (ЛТО) Улцињ. Ми смо се усагласили да ове године то све буде беспалатно. Сви заинтересовани су се јавили на јавни позив и на наше велико задовољство видим да су их већ добро опремили - рекао је Дабовић агеницији Медиабиро и истакао како се нада да ће програм да буде "мамац за госте да виде да у Улцињу иако нема снијега, има новогодишњег духа".

Директор ТО Улцињ Гзим Хајдинага рекао је да га радује чињеница да су успјели да организују базар, да је сада Улцињ другачији и да су сви задовољни.

- Туристичка организација Улцињ хтјела је да организује и концерт на Тргу, али епидемиолошке мјере које се налазе на снази то нијесу дозволиле. Циљ свега овога је да нашим грађанима омогућимо да бар на кратко забораве на ситуацију са короном и надам се да ће следеће године моћи да све ово организујемо као некада - казао је Хајдинага и додао да су хотијелири већ у контакту са туристичким агенцијама са Kосова, из Албаније и Босне и Херцеговине какао би видјели какву посјету могу да очекују за новогодишње празнике.

Привремена забрана саобраћаја од 18 до 24 часа

Због несметаног одржавања Новогодишњег базара на снази је привремена забрана кретања свих категорија возила дијелом улице Али Риза Улћинаку од кафе бара "Посејдон" и улицом Улцињских морепловаца, све до скретања према улазу у плати бившег хотела Јадран. Забрана ће важити од 18 до 24 часа све до 3. јануара 2022. године. Kомунална полиција вршиће обезбјеђивање регулисања саобраћаја уз постављање привремене саобраћајне сигнализације.

- Вјерујем да су успjели да добиjу позитивне сигнале - рекао jе Хаjдинага који се нада да ће Улцињ током новогодишњих празника бити добро посјећен, а онда ће већ почети припреме и за наредну љетњу туристичку сезону.

У оквиру Новогодишњег базара данас, у суботу, у 19 часова у Центру за културу наступаће Симфонијски оркестар РТВ Албаније.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. septembar 2024 10:09