/ - Са сусрета
04/02/2022 u 13:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Петковић: Много тога спаја Боку и Далмацију

Градоначелник Трогира Анте Билић захвалио се гостима из Тивта на доласку

Предсједник СО Тиват  Андрија Петковић борави у Трогиру на позив руководства овог града са којим је Тиват 2011.године потписао Споразум о партнерству и сарадњи. У склопу посјете уприличен је састанак са градоначелником Трогира Антом Билићем, предсједником Градског Вијећа Тонијем Зулимом и директором тамошње туристичке заједнице Марином Пиветом. Састанку је присуствовала и секретарка СО Тиват г-ђа Ивана Аранђус.

- Још једном вам најсрдачније захваљујем на упућеном позиву, који показује жељу и Трогира и Тивта да што тјешње сарађују. Пуно је тога што Боку и Далмацију повезује, баш као и наша два града. Прије свега туризам, јер је несумљиво да од њега највише очекујемо и биће нам корисна ваша искуства и имплементација прописа ЕУ у овој области. Оно  чему такође треба да се посветимо у наредном периоду јесте квалитетна културна сарадња. Ето, за почетак били би почаствовани да једна од трогирских клапа по којима је овај град познат одржи концерт у Тивту, а затим и да наши музички умјетници овдје покажу шта знају - рекао је између осталог др Андрија Петковић.

Градоначелник Трогира Анте Билић захвалио се гостима из Тивта на доласку.

- Апсолутно сам сагласан да сарадња између Тивта и Трогира мора да постоји и да су овакви сусрети изванредна прилика да размјенимо искуства. Мислим да обострано имамо једни другима шта да понудимо. Због тога је и организован овај, да га тако назовем шири сусрет, на којем сте имали прилике да се упознате и са туристичком понудом нашег града, али и са нашим културним наслијеђем на које смо јако поносни. Очекујте узвратну посјету у Боку Которску и Тиват, када ћемо још детаљније прецизирати начине сарадње - истакао је Билић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 21:35