Фото: Д.С.
04/08/2021 u 13:43 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

(ФОТО) По џепу за блиставији и уреднији град

Један број угоститеља у Македонском насељу заиста више не може да се трпи, каже наш саговорник и тврди како му је досадило да већ годинама слуша приче о томе шта је у чијој надлежности

Грађани Бара све више и чешће оптужују Комуналну полицију да не ради свој посао како треба. Такође, у одређеним дјеловима града поједини грађани жале се и да њихове комшије безобзирно крше комуналне прописе.

Један број угоститеља у Македонском насељу заиста више не може да се трпи - каже наш саговорник, и тврди како му је досадило да већ годинама слуша приче о томе шта је у чијој надлежности а шта није, и да службе пребацију одговорност с једне на другу.

- Мене више након толико година уопште не интересује ко је крив што се на тротоарима налазе кафански столови, на зеленим површинама гајбе, на паркинзима, па чак и дуже од пет година испред тих објекта паркирано су стари, готово неуптебљиви аутомобили који власницима тих угоститељских  објеката испред којих се налазе служе као магацин за разне ствари - каже он и додаје:

- Крајње је вријеме да Комунална полиција ради свој посао, и подноси пријаве против оних који крше прописе. Власник локала у мом комшилуку држи столове на тротоару, гајбе по зеленим површинама, туда се не може проћи нормално. Па како то може¬? Једино, а ја трвдим да је тако, да он има везе и познанства у Комуналној полицији, па зато може тако да се понаша. Комунална полиција јуче је ишла у неку контролу, видјели смо, и нешто од тог нереда доведено у ред. Међутим, јутрос смо поново затекли гајбе на зеленој површини, што смо и фотографисали.  И зар то није за казну ? А тај његов поступак само показује немоћ ове надлежне службе. Може бити заиста и да је његова поривилегија да може да ради што хоће.

Начелник Комуналне полиције, Дејан Шкеровић, каже да је власнику пицерије „Коко Пацо” на чије су се поступке жалиле његове комшије наређено да исправи све пропусте, те да није тачном да он има било каквих привилегија код њих. Но, након што је Шкеровићу показна и најновија фотографија у близини  овог објекта  настала јутрос он је одговорио да ће поново послати екипу на терен.

Наш саговорник каже да би са озбиљнијом казненом политиком и озбиљнијим радом Комуналне полиције сасвим сигурно многи који праве неред на јавним површинама врло брзо престали.

- Нашем народу треба казна по џепу и тек тада би наш град био блиставији и уреднији - каже он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

23. septembar 2021 08:45