/ - фото: Општина Тиват
22/06/2021 u 10:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Почели радови на изградњи саобраћајнице МР2

Вриједност радова износи 1.149.524,93 еура. Уговором је предвиђено да радови трају 300 дана

Радови на изградњи саобраћајнице MR2, дуге 605 метара, која представља наставак већ изграђене саобраћајнице MR1 и њен продужетак ка комплексу пројекта Luštica Bay у Радовићима, стартовали су јуче. Изградњом обухваћена је и изградња једног кружног тока.  

Радове изводи “Civil engineer” доо из Подгорице, а вриједност радова износи 1.149.524,93 еура. Уговором је предвиђено да радови трају 300 дана од дана увођења извођача у посао.

image
фото: Општина Тиват

- Будући да је ово инфраструктурни пројекат од значаја за Општину Тиват и Црну Гору, радови на изградњи МР2 ће се изводити и током љетњих мјесеци. Уговор за изградњу ове саобраћајнице потписан је још почетком октобра прошле године, међутим средства која је држава уплатила на рачун Општине како би се пут градио, су потрошена ненамјенски од стране претходне администрације. Ми смо се задужили код комерцијалне банке како бисмо испунили ову обавезу према држави и инвеститору. Очекујем завршетак радова у предвиђеном року– рекао је предсједник Општине Тиват Жељко Комненовић.

Планирано је да наставак ове саобраћајнице прође једним дијелом кроз простор у којем се развија пројекат Луштица Баy и повеже Тиват са административном границом према општини Херцег Нови.

Изградњом MR1 и МР2 у потпуности је растерећен регионални пут Тиват - Радовићи (обала Ђурашевића и Богишића) и омогућен брз и лак приступ Плавим хоризонтима, односно насељу Luštica Bay.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 20:57