Затворен кафић из солидарности / - 4 BARRELS
03/08/2021 u 13:02 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Подгорички кафић затворен из солидарности са онима који не желе да се вакцинишу

На овај потез су се одлучили, јер је изостала заједничка реакција Удружења угоститеља Црне Горе и да би исказали протест због донешених мјера, али и солидарност према грађанима, који не желе да се вакцинишу

Угоститељски објекат "4 Barrels" из Подгорице, од данас па до 20. августа, све док трају мјере, које је Влада Црне Горе донијела претходног петка, биће затворен - саопштио је један од оснивача Kрафт Беер Пуб-а Марко Ђукановић.

Према његовим ријечима на овај потез су се одлучили, јер је изостала заједничка реакција Удружења угоститеља Црне Горе и да би исказали протест због донешених мјера, али и солидарност према грађанима, који не желе да се вакцинишу.

- Искрено, очекивали смо више од Удружења угоститеља Црне Горе, које у првом наврату није подржало протест који је одржан у суботу у 19 часова. Најавили су да ће у понедјељак изаћи са информацијама о протесту, па ни то нису урадили. Нама не преостаје ништа друго него да дјелујемо сами, јер смо, као што је већ свима јасно препуштени сами себи - казао је Ђукановић.

Према његовим ријечима, није посао угоститеља да провјерава грађане да ли су вакцинисани или не.

- Ми нисмо у обавези да провјеравамо било кога, нити то можемо, само изазивамо контра реакцију код гостију, који револитирани напуштају наше објекте. Ово је директан удар на наше пословање и на елементарна људска права - рекао је Ђукановић.

Он је поставио питање да ли се у Влади Црне Горе и министарствима ико икада запитао, како је људима који улажу своје вријеме и новац у црногорску привреду.

- Они се очигледно не питају како је нама младима, који покушавамо нешто да створимо и који своју будућност желимо да проведемо у Црној Гори. Оваквим мјерама и генералним дјеловањем не мотивишете људе да започну свој бизнис, већ напротив, производите страх и сумњу да неће моћи да опстану - поручио је Ђукановић.

4 Barrels Kraft Beer pub је угоститељски објекат који служи искључиво домаћа пива, скувана у малим занатским пиварама, мјесто које је препознато као центар окупљања младих људи.

- Покренули смо паб како би подстакли младе људе да кувају пива, праве домаће производе и код нас сви имају подједнаку шансу да пласирају свој производ. У нашој кафани је у сваком тренутку било више од 60% домаћих производа. Мале занатске пиваре добиле су вјетар у леђа, јер су имале своје продајно мјесто. Већински гости су нам били туристи, јер су у иностранству домаћа пива популарнија него индустријска. Нажалост, тренутно ни њима не можемо да пласирамо производе јер им требају потврде, а ушли су у државу без икаквих ограничења - поручио је Ђукановић.

На крају, Ђукановић је додао да вјерује да неће бити једини угоститељски објекат који тражи своја права на овај начин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:32