Етно село „Кољено” представило специјалитете / -Д.Ј.
10/11/2021 u 06:57 h
Darko JovovićDarko Jovović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пољопривредни сајам у Андријевици: Штандови пуни, богата понуда доказ да сјевер очекују бољи дани

Док сам ја на челу Министарства пољопривреде, увијек ћемо подржавати овакве сајмове, не само у Андријевици него и широм Црне Горе – нагласио је министар Александар Стијовић

У организацији Регионалног едукативног центра за пољопривреду, а уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и локалне управе, јуче је у хотелу "Комови" у Андријевици одржан Пољопривредни сајам. На штандовима су се, поред хране, пића, воћа и поврћа, нашли производи домаће радиности, љекобиље, механизација, као и пропагандни материјал који се тиче пољопривредне производње. Учествовали су броји пољопривредници, поручујући да су овакве манифестације потребне ради пуне валоризације свеукупних потенцијала којима располаже сјевер Црне Горе. Организатори су за најуспјешније излагаче припремили награде, па су, по одлуци жирија ког су сачињавали Александар Ракетић, Јаков Куч и Веселинка Бабовић, за најљепше уређене штандове проглашени штандови Сање и Милоша Делевића, Драгане Дубак и Игора Ћировића. По оцјени жирија, најразноврснију понуду домаћих производа имао је Рефик Хаџибеговић, док је награда за најбољу ракију припала Миловану Милачићу. За најбољег излагача воћа и поврћа проглашен је Влајко Кљајић. Мед и производи од меда Драгана Ђурковића оцијењени су као најквалитетнији, а епитет најбољег излагача домаћих радиности припао је Радославу Раковићу.

image

Богата понуда

-Д.Ј.

Један од спонзора сајма компанија "Patent Co" из Суботице уручила је награде у виду концентроване сточне хране: Милоњи Станковићу, Микију Асановићу и Мишку Туровићу.

image

Ништа љепше од домаћих производа

-Д.Ј.

Пољопривредни сајам у Андријевици отворио је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Стијовић, рекавши да ова манифестација потврђује да вриједни домаћини у овим ни мало лаким времена улажу велике напоре да се сјевер развија и живи.

image

Министар Стијовић на сајму

-Д.Ј.

-Производи које сам видио данас дају ми за право да кажем да представљају озбиљну будућност овог краја. Ти производи су нешто на чему сјевер може да просперира и на чему може да се заснива његов будући развој. Ово уједно показује да Андријевица има будућност и да овакве манифестације треба да допринесу да ови вриједни домаћини своје производе лакше пласирају на ширем тржишту. Док сам ја на челу Министарства пољопривреде, увијек ћемо подржавати овакве сајмове, не само у Андријевици него и широм Црне Горе – нагласио је Стијовић.

image

Празник за очи

-Д.Ј.
Значајна помоћ Министарства пољопривреде

Ћулафић је указао на значајну подршку које је Министарство пољопривреде пружило Општини Андријевица.

-Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде у овој години подржало је изградњу три сеоска водовода у општини Андријевица у висини од 70.000 еура. Подржало је кроз програм рурарног развоја и асфалтирање путева у износу од 63.000 еура и са 35.000 еура пробој нових путева до наших катуна. Кроз пројекат Динарски слив донирало је возило и вриједну опрему Служби заштите и спасавања. Поменуто министарство је издвојило и 15.000 еура за поправку пута у Сјеножетима гдје се гради фабрика воде и са истим износом изградњу водовода на катунима – навео је Ћулафић, додајући да ће се значајна средстава уложити и за завршетак Куће воћа која се гради у Андријевици.

Пресједник општине Андријевица Жељко Ћулафић истакао је да је локална управа пољопривредиу препознала као развојну шансу Андријевице и да подстицајним мјерама, укључујући и овакве скупове, помаже вриједним домаћинима.

-Општина Андријевица је због својих географских и других карактеристика богом дано мјесто за бављење пољопривредом. Зато смо увијек уз наше вриједне домаћине од којих очекујемо значајне резултате у овој области. И овај сајам показује да је нама сељак на првом мјесту, јер без вриједног домаћина нема јаког села, а без јаког села нема јаког града и државе. Због тога ће се одговорни људи из наше општине увијек трудити да и даље препознају и подржавају овако значајне догађаје и манифестације. Поручујем да су врата Општине отворена за сваку подршку нашим вриједним домаћинима – нагласио је Ћулафић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:37