Шћепановић и Колић поред потока у који с еуливају фекалне воде / М.Н.
16/04/2022 u 06:39 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Потоком уз куће у насељу Мало Поље - Кланац теку фекалије

Овај поток се протеже уз наше куће и стално је пун фекалија које се у њега несметано уливају јер постојећа канализација није у стању да прими све што долази из насеља Расадник, каже Сенад Колић

Са првим љепшим временом мјештани бјелопољског насеља Мало Поље-Кланац,окружени су несносним смрадом који долази од потока који се налази поред њихових кућа, у који се улива фекална канализација. Мјештанин Сенад Колић каже да годинама имају проблем са изливањем фекалија и да безуспјешно покушавају да га ријеше, али правог одговора недлежних нема.

-Овај поток се протеже уз наше куће и стално је пун фекалија које се у њега несметано уливају и стварају свима нама огромне невоље.Тај поток би требало да тече даље у Лим, али доста тога се задржава у нашим двориштима-каже Колић, додајући да је основни разлог што постојеће канализација није у стању да приме све што долази из насеља Расадник, које се налази изнад њиховохг насеља, које се из године у годину проширује и има све већи број домаћинстава.

image

Сенад Колић каже да се из потока насељем шири несносан смрад

М.Н.

-Сада се насељем шири несносан смрад, да из кућа не можемо изаћи. Моја супруга Мевлуда има озбиљних здравствених проблема, али из куће не смије изаћи. И није једина. У непосредној близини потока живи неколико домаћиства са малом дјецом која се ту играју не слутећи каква их зараза може снаћи-истиче Колић.

Он додаје да се у поток баца све и свашта, и често и он буде зачепљен, па долази до изливања фекалија у њихова дворишта.

-Истина постоји шахта поред улице до жељезничке пруге, али је потребно да се до ње ставе цијеви већег промјера, како би могле да прихвате огромне количине фекалних вода. Овако, како шахта није у стању да све прими, највећи дио фекалија иде у поток, и ту настају проблеми- тврди Колић.

Колектор рјешава проблем

Начелник Комуналне полиције Душан Драшковић каже да су упознати са проблемом отпадних вода у насељу Кланац. Он истиче да ће у сарадњи са надлежним општинским предузећима урадити све да се проблем ријеши.

-Свјесни смо чињенице да је граду потребан колектор гдје би се сакупљале све отпадне воде, а чија изградња треба да почне у догледно вријеме. И зато тај колектор сви са нестрпљењем чекамо.Морају свој посао одрадити и инспекцијеске службе. У међувремену надлежне службе перманентно раде на санирању проблема отпадних вода на мјестима гдје су присутни. Морамо бити стрпљиви, како би колектор, који је иначе капитална инвестиција за наш град, ријешио овај, али и многе друге проблеме - казао је Драшковић.

Мјештанин Петар Шћепановић каже да због изливања фекалија страхују за здравље своје породице, прије свега троје дјеце.

-Највећи проблем нашег насеља је поток са фекалијама, који протиче између моје и куће Којовића.Ово је страшно. Каква нас је мука снашла,а никог нема да нам помогне-каже Шћепановић и додаје да од несносног смрада не могу нос промолити.

-Често се деси да се излије поток са фекалијама, да нам фекалије поплаве двориште и дођу до кућног прага–каже Шћепановић.

Милка Марковић каже да живе у страху од појаве заразе.

-Преко пута моје куће оставили су отворену шахту, пуну фекалија. Сами смо ставили неке даске да неко од ове дјечице не дај Боже не упадне-каже она, а Радојица Којовић додаје да проблем траје годинама, да су упозоравали надлежне, али да све остаје по старом.

-Горе је пуно кућа, насеље Расадник је велико, има двије средње школе, шумарска предузећа... и све фекалне воде иду према нама- каже Којовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 06:09