Potpisan memorandum o saradnji / - ŽELJKO ŠAPURIć
16/09/2024 u 20:36 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Potpisan memorandum o saradnji ekološkog pokreta "Ozon", RTNK i TO Nikšić

U prostorijama ekološkog pokreta „Ozon“, koji danas slavi 18. godina postojanja, potpisan je memorandum o međusobnoj saradnji ovog pokreta sa Radio-televizijom Nikšić i lokalnom Turističkom organizacijom.

Memorandum o saradnju juče su, na Međunarodni dan očuvanja ozonskog omotača, potpisali direktor pokreta "Ozon" Aleksandar Perović, Nikola Marković generalni direktor Radio-televizije Nikšić i Mitar Barać direktor Turististčke organizacije Nikšić.

Marković je istakao da se od 1. oktobra kreće sa novom programskom šemom, koja će između ostalog imati redovnu emisiju o ekologiji.

- Imaćemo emisiju o ekologiji  koja će u saradnji sa „Ozonom“ afirmisati razne projekte ali i ukazivati i na brojne probleme i crne ekološke tačke koje u Nikšiću kao industrijskom gradu postoje već decenijama i Bogu hvala što su one počele polako da se saniraju. Mi odavno imamo sjajnu saradnju i sa Turističkom organizacijom Nikšić i redovnu emisiju o tome, gdje pokušavamo da na jedan kvalitetan način afirmišemo sve ono što radi TO. Mislim da je i ovaj memorandum o saradnji samo formalizacija jedne dobre saradnje i profesionalne ali i dobrih međuljudskih odnosa koji su negdje u suštini preduslov za sve to. Mi smo mala sredina, mali grad i važno je da se institucije i ljudi koji misle dobro svom gradu dodatno povezuju i da se ta saradnja što više uveže na dobrobit svih - rekao je Marković.

Barać je podsjetio na dobru saradnju sa RTNK, koja redovno snima i emitije emisiju “Aranžman” koja promoviše turističku ponudu grada pod Trebjesom.

- Što se tiče „Ozona“ ovo je još jedan primjer dobre prakse saradnje jedne NVO i jedne lokalne institucije. Baštinimo tu praksu da sarađujemo sa NVO jer su oni negdje prvi katalizator, prvi prepoznaju neke probleme koje imamo u našem gradu, a posebno kada je u pitanju ekologija koja je jedan od osnovnih uslova da bi se valorizovali određeni turistički predjeli, pogotovo kada su prirodne ljepote u pitanju, a svako prirodne ljepote u našem gradu su jedan od glavnih turističkih proizvoda, istakao je Barać.

Perović je istakao da svi moramo zajedno da radimo, kako bi se još više poboljšala ekološka situacija u Nikšiću.

- Ko će bolje nego civilni sektor i mediji koji najbrže dolaze do građana i kojima građani najviše vjeruju. Za razliku od ovih današnjih, da tako kažem trendova, kada razne političke partije koriste sve probleme da skrenu pažnju javnost na ono što oni misle da treba ili da kažu da ne umiju da riješe ili da je neko drugi kriv, civilni sktor i mediji uvijek se trude da makar taj istraživački dio dovedu do kraja i da objasne građanima stvarno šta je suština problema. Posebno mi je drago što potpisujemo memorandum o saradnji sa lokalni javnim emiterom Radio televizijom Nikšić koja nam daje prostora. Jedno vijeme nije bilo tako. Dok nije došao Nikola Marković maltene smo bili zabranjeni, a neki se sjećaju toga da na Televiziji Nikšić nijesmo mogli da damo izjavu za razliku od drugim medija koji su bili ili apolitični ili opozicioni ili pozicioni,  rekao je Perović.

Povodom 18 godina „Ozona“ i potpisivanja memoranduma u blizini prostorija te organizacije posađena su tri stabla.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 20:36