Požar u Pljevljima / - PV INFORMER
23/06/2024 u 17:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Požar iznad Pljevalja: Gori borova šuma na Golubinji

Požar koji je sinoć tokom noći izbio u Pljevljima zahvatio je borovu šumu na brdima Golubinja i Bogiševac.

Kako je lokalnom portalu potvrdio komandir pljevaljske Službe zaštite i spašavanja, Bogdan Bojović vatra se širi ka nepristupačnom terenu koje je puno niskog rastinja.

– Na gašenju ovog požara angažovano je 15 ljudi, ali veliki problem je nepristupačnost terena. Nema puteva, radi se uglavnom o terenu koje je puno niskog rastinja i teško se dolazi do mjesta gdje je vatra. Zbog dima teško se diše. Vjetar koji duva pogoduje širenju vatre jer je rastinje suvo zbog visokih temperatura bili smo prinuđeni da u pomoć zovnemo Vojsku Crne Gore koja je poslala helikopter koji uzima vodu sa Borovičkog jezera i gasi požar, kazao je Bojović.

Ono što je evidentno ukoliko vjetar promijeni pravac postoji realna opasnost da budu ugroženi stambeni objekti u okolnim zaseocima sela Crljenice i bočnih gradskih naselja u MZ Golubinja.

Prema nama dostupnim informacijama uzrok ovog požara je kao i većini slučajeva, ljudski faktor. 

Zvanično, sudeći po podacima mjerne stanice Pljevlja koja prati kvalitet vazduha nema povećanja opasnih lebdećih čestica. Mjerna stanica nalazi se na suprotnom dijelu grada u naselju Gagivića imnanje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. jun 2024 21:10