Фото: НП ЦГ Фејсбук
16/08/2021 u 18:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО) Пожар на Ловћену, сумња се да је подметнут: Због неприступачног терена могуће гашење само из ваздуха

НП Ловћен упућује апел свим корисницима простора овог заштићеног подручја да се са највећим степеном одговорности односе према његовим укупним вриједностима

У Националном парку Ловћен данас је избио пожар на Буковици и постоји сумња да је подметнут, саопштено је из Националних паркова Црне Горе.

Служба заштите Националног парка и Служба заштите и спасавања Пријестонице Цетиње су одмах по дојави изашле на терен.

-Имајући у виду да је ријеч о пожару који је избио на неприступачном терену који је једино могуће гасити из ваздуха, контактирана је и Ваздухопловна јединица Војске Црне Горе. С тим у вези, хеликоптер је у континуитету прије подне био ангажован на гашењу пожара, затим упућен у кањон ријеке Таре, те поново ангажован по подне на Ловћену- наведено је у саопштењу.

Директор НП Ловћен Владимир Мартиновић се нада да се ватрена стихија неће проширити према Нјегушима и према Маузолеју и да ће, у складу са расположивим средствима и људством, бити спријечено његово даље ширење.

Служба заштите Парка и ватрогасне општинске јединице су константно на терену и чине све да до већих размјера пожара не дође.

-Велику захвалност дугујемо Хеликоптерској ескадрили Војске Црне Горе која даје свој максимум и покушава да свима изађе у сусрет, односно да буде тамо гдје је најпотребније- казао је Мартиновић.

НП Ловћен упућује апел свим корисницима простора овог заштићеног подручја да се са највећим степеном одговорности односе према његовим укупним вриједностима како не би дошло до посљедица по укупни живи свијет и материјална добра.

Службе НП Ловћен учиниће све да у сарадњи са свим надлежним институцијама чувају вриједности овог заштићеног подручја, као и да правовремено процесуирају све незаконите радње како би се у највећој могућој мјери сузбило њихово негативно дејство.

У том правцу, очекују пуну сарадњу и кооперативност, прије свега, свих локалних заједница са простора Парка.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 03:26