Sa sastanka u Tivtu / - OPšTINA TIVAT
25/04/2024 u 13:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predstavnci Opštine Tivat ugostili rukovodstvo organizacije NALED

Predsjednik opštine Tivat sastao se danas sa čelnim ljudimae Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) iz Srbije.

Gradonačelnik Tivta Željko Komnenović sa saradnicima razgovarao je sa Vladislavom Cvetkovićem, predsjednikom upravnog odbora, Violetom Jovanović izvršnom direktorkom, Anom Ilić, direktorkom za dobru upravu i Slobodanom Krstovića, direktora za održivi razvoj.
Komnenović je gostima poželio dobrodošlicu i upoznao ih se nekim od izazova sa kojima se Tivat susreće, kada je u pitanju održivi razvoj, primjena zelenih praksi, ali i planiranja prostora kao preduslova implementacije i sprovođenja "pametnih" i "zelenih" rješenja.

- U finalnoj smo fazi izrade Strateškog plana razvoja Tivta za narednih šest godina, i neminovno se suočavamo sa svim ovim pitanjima, koje Tivat nije rješio zbog nedostatka sistemskih, legislativnih okvira. Trenutno, u sklopu izrade ovog dokumenta sprovodimo anketu građana, kako bismo saznali šta je to što u razvojnom smislu, očekuju građani Tivta - naglasio je Komenović i istakao otvorenost za ostvarivanje zajedničke saradnje na implementaciji projekata u kojima NALED ima pozitivnih iskustava.

Predstavnici NALED-a upoznali su opštinske rukovodioce sa projektima koje između ostalog sprovode i u Crnoj Gori, a u vezi sa održivim rješenjima tretiranja otpada, njegove separacije i skladištenja. Opština Tivat je u procesu resertifikacije kada je u pitanju BFC SEE program, u okviru kojeg opštine regiona stiču oznaku povoljnog poslovnog okruženja, što je samo jedna od NALED-ovih aktivnosti.

Tokom susreta razgovarano je o modalitetima buduće saradnje i mogućoj organizacijie "Core days 2024" regionalne konferencije u Tivtu. Sastanku su u ime opštine Tivat prisustvovali: Milica Manojlović, sekretarka za uređenje prostora, Mirela Jarić, sekretarka za saobraćaj i stambeno-komunalne djelatnosti, Vedran Božinović, sekretar za privredu i Ivona Petrović savjetnica za projekte.

NALED je nazavisno i neprofitno udruženje koje okuplja kompanije, lokalne samouprave i organizacije civilnog društva u Srbiji i regionu, sa ciljem unaprjeđenju uslova poslovanja, efikasnijeg rada državnih organa i kvalitenijeg života svih građana. Od svog osnivanja 2006. godine, NALED je sproveo 215 projekata ekonomskog razvoja uz podršku međunarodnih partnera kao što su USAID, GIZ, EU, EBRD, Svjetska banka i drugi.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 00:04