Центар Рисна јуче / -Б.М.
02/08/2021 u 07:50 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Представници МЗ Рисан задовољни током сезоне: У Теутином граду ових дана тражи се кревет више

Немамо ниједну плажу која је у јавној употреби, а да је уређена. Њих углавном уређују купачи. Ни пијесак за насипање који смо тражили нисмо добили, истиче за "Дан" Тројан Чучковић, предсједник МЗ Рисан

Стављањем у функцију апартманског насеља "Рисан беј", те хотела "Теута", али и објекта некадашњег Дома слијепих, Рисан ће постати значајна дестинација на туристичкој мапи Црне Горе, поручују из Мјесне заједнице (МЗ) Рисан.

Новоименовани предсједник ове МЗ Тројан Чучковић указује да су потенцијали Рисна велики, али да њевова валоризација превасходно зависи од градње туристичких објеката. Истиче да од инвеститора комплекса "Рисан беј", који се гради на простору некадашње фабрике "Експорт биље", имају обећање да ће њихови објекти "највјероватније до следећег љета" бити спремни да приме прве госте. И не само то, заинтересовани су да у Рисну закупе додатне капацитете и да их валоризују.

image

Предсједник МЗ Рисан Тројан Чучковић

-Б.М.

– Они су донацијама помогли рад МЗ, обезбиједили средства за школу, од којих је инсталиран видео-надзор и сређена расвјета унутар филскултурне сале, а донирали су и средства Рисанској парохији, односно Цркви Св. Петра и Павла. Имамо још једно потенцијално мјесто за туристичку употребу, а то је објекат некадашњег Дома слијепих, који је иначе задужбина Димитрија Љубатовића. Он је тада био на црквеној земљи, а сада, колико имамо информацију, то је припало Министарству културе, који су у претходном мандату Владе објекат потписали фирми "Брив". Не знамо шта је сада са њим јер не можемо доћи ни до какве ваљане информације, саопштио је Чучковић за "Дан".

Узгајалишта мушуља заузимају знатан дио обале

Трајан Чучковић каже да је од Морског добра тражено да испита узгајалишта мушуља која заузимају знатан дио обале у рисанском дијелу залива, између Рисна и Пераста, али засад помака нема. Мјесна заједница, наводи, има добру сарадњу са Комуналном инспекцијом, уз чију помоћ су, између осталог, добили надавно постављени банер на спољни дио руинираног објекта Дома културе.

На захтјев да се патрола ангажује свакодневно, 24 часа у Рисну, из Комуналне полиције су им, каже, рекли да "немају људства", а исти случај је и са Комуналним предузећем када је у питању додјела чистача (један је од раније ангажован за Пераст и Рисан).

– Казали су да су расположени да плате чистаче, али да не могу наћи радну снагу – истиче Чучковић.

У МЗ су иначе задовољни овогодишњом туристичком сезоном, али не располажу тачним бројем туриста који одмарају у Рисну у коме се ових дана тешко налази "слободан" кревет.

– Мислим да су сви капацитети попуњени. Што се тиче структуре гостију, овдје су традиционално најбројнији домаћи гости, и то из Србије и Републике Српске, који имају станове у Рисну или бораве у приватном смјештају, а примијетио сам и одређени број Француза. Што се тиче цијена смјештаја, двокреветни апартман издаје се за око 30 еура и мање, све у зависности од близине плаже. Нажалост, већ пет-шест година немамо хотелских капацитета, али имамо најаве да ће то бити промијењено – истиче он.

Нови Савјет МЗ је одмах по преузимању дужности одржао састанак са представницима ЈП Морско добро и указао на паркирање аутомобила на пристаништу, неуређену обалу, као и везове који се користе без контроле.

– Немамо ниједну плажу која је у јавној употреби, а да је уређена. Њих углавном уређују купачи. Ни пијесак за насипање који смо тражили нисмо добили, закључио је Чучковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 04:59