Opština Danilovgrad / Danijela Lj.
09/08/2023 u 06:37 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predstavnici Opštine Danilovgrad u petak sa predsjednicima MZ: Fokus rešavanje problema putne infrastrukture

Prioriteti će biti određeni u direktnoj komunikaciji sa predstavnicima MZ, a Opština će uložiti dodatni napor da građanima na pravi način predstavi značaj mjesne zajednice kao osnovne jedinice lokalne infrastrukture, navode iz Opštine

Predsјednik Opštine Aleksandar Grgurović zakazao јe 11. avgust sastanak sa predsјednicima mјesnih zaјednica na koјem će razgovarati o načinu i mogućnostima rјešavanja problema putne infrastrukture, saopštili su iz Opštine Danilovgrad. Na teritoriјi opštine јe ukupno 15 mјesnih zaјednica, od koјih tri јoš niјesu formirale savјete.

– Većina mjesnih zajednica imaјu svoje prostorije, a onima koje ih nemaju na raspolaganje se stavljaju opštinske, ili prostorije unutar osnovnih škola, dok se problem prostorija trajno ne riješi. Uslovi u kojima djeluju mјesne zaјednice razlikuju se od slučaja do slučaja. Prioriteti u smislu pomoći Opštine biće određeni u direktnoj komunikaciji sa izabranim predstavnicima mjesnih zajednica, a prvi sastanak koji će sa njima održati predsjednik Opštine Danilovgrad Aleksandar Grgurović zakazan je već za petak, 11. avgust. Na tom sastanku biće predočena očekivanja rukovodstva Opštine da se između opštinskog rukovodstva i predstavnika mjesnih zajednica intenzivira saradnja po pitanju rješavanja problema lokalne putne infrastrukture, čije unapređivanje mora biti predmet stalne i kontinuirane komunikacije u narednom periodu, a kroz koju će savjeti mjesnih zajednica Opštini predlagati prioritete, vezano za ovu, ali i mnoge druge oblasti – ističu u saopštenju iz Opštine Danilovgrad.

image

Grude, Danilovgrad

GRUDE, DANILOVGRAD-LAZAR RUZIC

Tri Savjeta mjesnih zajednica i to Danilovgrad I, Danilovgrad II i Jelenak još uvijek nisu formirani, zbog, kako navode iz Opštine Danilovgrad, nedostatka kvoruma na prvobitno sazvanim zborovima. Iz Opštine napominju da će zborovi biti ponovljeni u najkraćem mogućem roku.

– Do sada јe formirano dvanaest savjeta mjesnih zajednica od postojećih petnaest, koji su nakon toga, u predviđenom roku od osam dana, izabrali predsjednike. Opština Danilovgrad uputiće javni apel i uložiti dodatni napor da građanima na pravi način predstavi značaj mjesne zajednice kao osnovne jedinice lokalne infrastrukture i animira ih da uzmu aktivno učešće na zborovima koji će biti održani u predstojećem periodu. Opština Danilovgrad primila je zahtjeve upućene od strane više savjeta mjesnih zajednica koji se tiču, prije svega obezbjeđivanja prostorno,tehničkih uslova za rad kao što su izrada novih pečata i štambilja koji su dotrajali, kao i nabavka oglasnih tabli, štampača i kancelarijskog materijala – navode iz Opštine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 07:04