Фото: Фејсбук / -Фото: Фејсбук
30/07/2021 u 06:23 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Премашена сва очекивања: У Улцињу борави преко 100.000 гостију

Прошлогодишња сезона је због корона вируса била једна од најгорих у историји

Директор улцињског предузећа Комуналне дјелатности Скендер Калезић изјавио је јуче да је то предузеће последњих дана по кoличини сакупљеног отпада премашило 2019. годину и да се на основу математичко -статистичког модела може рећи да у најјужнијој општини тренутно борави преко 100 хиљада гостију.

- Ако рачунамо да једна особа дневно остави до 0,8 килограма отпада, а на основу укупне количине коју сакупимо сваки дан, то је преко 93 тоне, то се множи са коефицијентом 1, 3 што износи преко 120 хиљада. Ако од те цифре одбијемо 20 хиљада, колико је број становника наше општине, добијамо цифра од преко 100 хиљада људи - објаснио је Калезић.

Поређења ради у истом периоду прије двије године, односно у сезони која је једна од бољих на улцињској ривијери и која се узима као репер, ово предузеће је сакупљало у просјеку по десет тона мање отпада. Током прошле године када је сезона због корона вируса била једна од најгорих у историји Комуналане дјелатности имале су три пута мање количине сакупљеног отпада од садашњих. Калезић је додао да радници предузећа имају пуне руке посла али да успјевају да се носе са бројним обавезама и повећаним обимом рада у свим сегментима.

- Дајемо све од себе да у овим околностима и бројним потешкоћама одржавамо чистоћу града - поручио је Калезић.

Да се ових дана на улцињским плажама дневно одмара преко 100.000 гостиjу, међу коjима су и посjетиоци из других општина коjи овдjе уживаjу у чистом мору, потврђују и туристички посленици. Они су сагласни да је овогодишња сезона на улцињскоj ривиjери превазишла очекивања и наjвећих оптимиста, те да је све практично резервисано до 20. августа.

Према последњим званичним подацима, од прошле недјеље на улцињскоj ривиjери борави 30.007 туриста. Наjвећи броj гостиjу, 21.204, борави у приватном смjештаjу, у хотелима одмара 7.775, док jе у камповима и одмаралиштима 1.028 туриста.Из ТО позиваjу пружаоце услуге смjештаjа да приjављуjу госте, jер су високе казне коjе се изричу због неевидентирања туриста.

Први човjек Општине Улцињ Александар Дабовић прије неколико дана саопштио је да је Улцињ дефинитивно под инвазиjом туриста, те и да jе посjећеност превазишла и наjоптимистичниjа очекивања.

- Као предсjедник општине могу рећи да сам задовољан са тренутном ситуациjом што се тиче сезоне, постали смо хит на нашем приморjу а и шире, што нас изузетно радуjе. Враћа се сjаj од раниjих година и то нас чини оптимистима - оциjенио је Дабовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:24