Bokeška noć / Boka news
16/07/2024 u 15:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Prijave za učešće na “Bokešku noć 2024“ do 10. avgusta

Organizacioni odbor manifestacije “Bokeška noć 2024.“ poziva sve zainteresovane organizacije i pojedinci da dostave svoje ponude (vizuelno rješenje sa nazivom kreacije i podacima o autoru) s kojima namjeravaju da učestvuju u smotri ukrašenih plovila na tradicionalnoj i jedinstvenoj manifestaciji na vodi – „Bokeška noć“, koja će se održati 24. avgusta 2024. godine.

Kandidati su u obavezi:

-Uplatiti naknadu za učešće na konkursu u iznosu od 5,00€ na žiro račun Kulturnog centra broj 510 – 8571 – 32 kod CKB banke;

-Priložiti dva primjerka skice kreacije (A4 format) uz propratni tekst (opis kreacije);

-Usmeno obrazložiti značenje kreacije pred tehničkom komisijom;

Kreacija mora sadržati neki od sljedećih tematskih elemenata:

-da predstavlja kulturno naslijeđe,

-da se odnosi na određeni geografski pojam,

-da se tiče neke istorijske ličnosti, vrijednosti ili događaja.

Kreacija mora zadovoljiti osnovne estetske kriterijume;

-Dekorisano plovilo mora biti minimum 4 metra dužine;

-Svako plovilo mora obavezno imati jednog člana posade;

-Svako plovilo mora imati sopstveno osvjetljenje.

Broj plovila koji učestvuju u konvoju je ograničen na 30.

Organizator ostavlja mogućnost dofinansiranja plovila u iznosu do 50% odobrenog iznosa za ona plovila za koja tehnička komisija utvrdi da zadovoljavaju kriterijume, a značajno prelaze standardne dimenzije ili se ističu izgledom, gabaritom, materijalom i sadržajem, te prevazilaze dodijeljena sredstva, prenosi Boka news.

Svečano otvoren veliki gradski park u Kotoru

Prihvaćene ponude od strane tehničke komisije organizator finansira u iznosu od 500,00€ po jednom plovilu. Dinamika isplate: 40% iznosa (200,00€) dobija se odmah nakon završetka konkursa, a preostalih 60% (300,00€) nakon održavanja manifestacije, ukoliko plovilo zadovolji sve kriterijume tehničke Komisije.

Prvoplasirana tri učesnika očekuju novčane nagrade, kao i specijalne nagrade za ostale učesnike po odluci žirija. Ukupan fond za nagrade iznosi 3.000,00€.

Prijave sa imenom i prezimenom, adresom, telefonom, dokazom o uplati naknade za učešće na konkursu, nazivom i vizuelnim rješenjem kreacije, te tačnim lokalitetom uređenja plovila, zainteresovani podnose do 10. avgusta 2024. godine u zatvorenoj koverti s naznakom –

Prijava na konkurs za Bokešku noć, na adresu: JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, Obala b.b. Detaljnije informacije se mogu dobiti na telefone: +382 32 304 140 ili +382 67 105 928 i putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. septembar 2024 14:14